Mumusföldtől a Mesemuzsikáig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 25. bencze.aron

 


Mesemuzsika
(Budapest, A38 Hajó – október 26. szombat, 11:00)

A MeseMuzsika az idén húszéves Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok és a tízéves A38 Hajó gyermekeknek szóló nyolcrészes sorozata. A kb. egyórás programokban egymást váltják a “zenélős”, “mesélős” és interaktív, bevonó részek, miközben a klasszikus zene ismert és kevésbé ismert, de a gyerekek számára jól feldolgozható darabjait mutatja be a zenekar. A mese és a hangszerek, a muzsika százfelé ágazó gazdag kapcsolatát mutatják be a Szimfonikusok úgy, hogy az 6-12 éves gyermekek számára különleges élményt nyújtson.

Kezdd velünk a szünetet! – Családi nap
(Budapest, Iparművészeti Múzeum – október 26. szombat, 11:00)

Idén októberben nemcsak az építészet hónapját, hanem az Iparművészeti Múzeum 25. születésnapját is ünnepeljük! Ez alkalomból pedig a múzeum sok játékkal, makettezéssel, valós és virtuális építészeti sétákkal várja a családokat. Kicsik és nagyok számos műhelyfoglalkozáson vehetnek részt: megtervezhetik példul a múzeum környékét, bebarangolhatják az épületet, készíthetnek kincses térképet, vagy újrahasznosított anyagokból kézműveskedhetnek.  

Születésnap a KIKÁ-ban
(Budaörs, KIKA – október 26-27.)

Idén 10 éves lesz a budaörsi Kika áruház, ennek alkalmából pedig fergeteges szülinapi hétvégével várják a kikapcsolódni vágyó családokat! A két nap alatt reggeltől estig arcfestés, lufihajtogatás, Kika 5 próba – itt mindenki nyer!- várja a gyerekeket, a Csodák Palotája pedig elhozza az eseményre legszínesebb logikai és fejtörő óriásjátékait. Szombaton az Apacuka Együttes, vasárnap pedig a 100 Folk Celsius zenekar koncertjét hallgathatják meg a kicsik.

WAMP Spájz és designvásár
(Budapest, Millenáris D csarnok – október 27. szombat, 11:00)

Az ínycsiklandó kézműves élelmiszerek, design kiegészítők és vagány ruhák mellett gazdag programmal várják a WAMP látogatóit! Azok sem unatkoznak majd, akik gyerekekkel érkeznek. A WAMP-on mutatja be a Cerkabella Könyvkiadó vadonatúj Tejbegríz című kötetét, amely egyszerre gyerekirodalmi antológia és szakácskönyv. Természetesen ez alkalommal is lesznek kreatív foglalkozások. A kisebbeket a Bilimbo Játszóház, a nagyobbakat az Éva magazin és a Recreativity közös programja várja.

Makaróni karmester kalandjai
(Budapest, Magyar Állami Operaház – október 28., 30.)

Makaróni Karmester nagy bajban van. Az Operaházban este neki kellene vezényelnie az előadást, de sehol sem találja a karmesteri pálcáját. Talán megtenné egy szál makaróni tészta is, de sajnos az minduntalan eltörik, ha az ember hadonászni kezd vele. Mégis csak jobb volna megtalálni azt a dirigens pálcát! De vajon hol lehet? A 8-12 éves gyerekeknek ajánlott kalandozás alatt az Operaház titkai feltárulnak azok számára, akik elkísérik Makaróni karnagy urat. Ő pedig csak mesél, mesél, mesél…

Borka Mumusföldön
(Budapest, Átrium Film-Színház – október 27. vasárnap, 11:00)

Hajnal Boróka focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen. Az előadást négy éves kortól ajánljuk.