Muzsikus akcióhősök és füvészkerti csodák – hétvégi programok

Muzsikus akcióhősökkel és bábkészítő foglalkozásokkal indul március első hétvégéje. Talán még egy füvészkerti kertészkedés is belefér...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. március 07. Szaurella

Muzsikus akcióhősökkel és bábkészítő foglalkozásokkal indul március első hétvégéje. Talán még egy füvészkerti kertészkedés is belefér…


Varró Dani és az Eszter-Lánc Mesezenekar közös koncertje

Mókázás és féktelen jókedv vár kicsiket és nagyokat 2014. március 8-án szombaton 11 órától a KMO Művelődési Házban Varró Dániel és az Eszter-lánc Mesezenekar közös koncertjén és felolvasó estjén. Ahol is eléneklik, eldúdolják, eljátsszák, elmuzsikálják, elbolondozzák Dani régebbi és újabb gyerekverseit. A dalok megtalálhatók a zenekar Holnemvolt című tavaly megjelent albumán.

http://www.kmo.hu/

 

Saját kontinensünk – őshonos növényeink

Kiskertész foglalkozásra várják a budapesti Füvészkertbe szombaton 10 órától a kicsiket. A “Világ körüli utazás növényekkel” a Szamóca Kiskertész Tanoda és a Füvészkertért Alapítvány együttműködésével induló 5 hónapos programsorozat missziója közelebb hozni a gyerekeket a természethez, a növény és állatvilág sokszínűsége által.

http://www.gyerekkertesz.hu/

 

Muzsikus akcióhősök – Játsszunk Háry Jánost!|

A Nemzeti Filharmonikusok ifjúsági hangversenye a Művészetek Palotájában március 9-én 11:00 órától várja a családokat. Kodály daljátéka a nagyabonyi huszárlegény, Háry János világraszóló kalandjait meséli el. Háry eszével, erejével és bátorságával minden helyzetben felülkerekedik, megzabolázza a császári ménes legvadabb lovát, sőt egymaga legyőzi Napóleont is.

 

www.mupa.hu

 

Bábkészítés a Zsolnay Negyedben

A pécsi kulturális negyedben szombaton 17 órától indul a kézműves foglalkozás. A 4–12 éveseknek ajánlott foglalkozásokon a gyerekek különböző bábtechnikákkal ismerkedhetnek meg, és maguk is készíthetnek egy, a Bóbita előadásaihoz kapcsolódó bábot. Többek között a Vitéz László, Hófehérke, SzerelMese, Péter és a Farkas, A bűbájos lakat, vagy a Diótörő előadások karaktereit is elkészíthetik a gyerekek. Emellett több, előadáshoz nem kapcsolódó érdekes báb is életre kelhet a gyerekek keze alatt.

 

www.zsn.hu