Családháló

Kezdőoldal Színek Na milyen nap van ma?

Na milyen nap van ma?

GIFSoup

Írta: szabo.daniel,


GIFSoup


Rosszul tudta, nemcsak a szerelmeseké. Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) ugyanis a szerelmesek mellett, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje is.

Persze világszerte Bálint napján főleg a szerelmeseket ünneplik, pontosabban ők ünneplik egymást. Angolul hívják Valentine’s Day-nek, mi pedig átvettük.

A keresztény szokás eredete – a Wikipédia szerint – , hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Ha más értelme amúgy nincs, annyi biztosan, hogy jó forgalmat hoz a Karácsony és a Húsvét között a kereskedőknek, illetve, hogy ilyenkor legalább odafigyelünk szerettünkre.

Ebből az infografikából kiderül többek között, melyek a legromantikusabb városok, melyek a legnépszerűbb ajándékok és mit csinálnak ilyenkor a szinglik, Nagy-Britanniában.

 

Forrás: Dailyfographic

A lehetséges ajándékok száma végtelen, ahogyan a vállalhatatlan versikéké is (ld. lent) , ezért inkább azt javasoljuk, főzzenek közösen egy jót!

Valentin napra

Valentin napra ébredtem ma reggel,
ez az érzés kísért, bármerre is mentem,
szív alakú lett az egész világ,
szerelmesekért nyílt ma minden virág,
sok csecse-becse, színes ajándék,
valamit én is biztosan találnék…

Aki még nem érzi a hangulatot, hangolódjon ezzel:

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Most végre megmondhatja a magáét

Miért vállalunk, miért nem vállalunk? Hányat, kik és mikor vállalnak? Felmérés a gyermekvállalás kérdéseiről.

Close