Nagyon ütős születéses sorozat fut az On The Spottól

Ha még nem kezdtetek el bekapcsolódni a Duna Worldön futó On The Spot dokusorozatba, akkor mindenképpen tegyétek meg!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2015. október 05. Paulik András

Ha még nem kezdtetek el bekapcsolódni a Duna Worldön futó On The Spot dokusorozatba, akkor mindenképpen tegyétek meg! Tegnap egy háborítatlan szülést kísérhettünk végig Mexikóban. Nézzétek csak!


Itt megnézhetitek ezt és az előző részt is: http://www.mediaklikk.hu/musor/onthespot/

Kicsit nehézkesen indul el a letöltés, de nagyon tanulságos ez a szűk egyórás műsor!

Nekünk a legkeményebb az volt, amikor az orvos bába azt mondja, hogy az csak illúzió, amikor az emberek azt hiszik, hogy az orvos jelenléte bármit biztonságosabbá tesz a szülést illetően.

via GIPHY

Az is elhangzott: sok sokkal veszélyesebb dolgot is csinálunk: pl. autót vezetünk.

Az On The Spot honlapján ezek a gondolatok olvashatóak a sorozatról: “Hogyan hat a háború a terhességre? Milyen menekültnek születni? Hogyan születhettek emberek koncentrációs táborokban? Milyen egy háborítatlan születés Balin? Vajon hogyan befolyásolják az életünket a születésünk körülményei? A Prima Primissima és Pulitzer-emlékdíjas On The Spot hétfőtől kéthetente vadonatúj sorozattal jelentkezik a Duna Tv műsorán. A legutóbbi széria, a Diktátorok gyermekei után Cseke Eszter és S. Takács András most a születés apropóján járja körül a világot. A műsor hetedik évadát több mint másfél éven át forgatták Ázsiától Amerikáig. A világ leghíresebb bábáival dolgoztak, néha békés születésházban, máskor háborús övezetben vagy épp katasztrófa sújtotta területen. A 12 részes sorozatban ellátogathatunk a világ egyik legkisebb klinikájára a Fülöp-szigeteken, bepillanthatunk egy konzervatív muzulmán szülészetre Gázában és lépésről lépésre nyomon követhetünk egy mexikói otthonszülést is. A műsor legalább annyira szól arról, hogy hova születünk, mint arról, hogy hogyan. Az első epizód például a legnagyobb szír menekülttáborban játszódik, ahol egy újszülött történetén keresztül ismerhetjük meg a menekültek mindennapjait, megrázóan közelről, ahogy azt az On The Spottól megszokhattuk. A születésről szóló sorozat különlegessége, hogy Cseke Eszter és S. Takács András maguk is babát várnak. A sorozat rajongóinak az On The Spot Facebook-oldalán jelentették be a gólyahírt. „Múlt héten befejeztük a forgatást, kivételesen hónapokig itthon leszünk, így aztán lehetetlen lenne titkolni, még ha akarnánk is… Útközben derült ki, hogy velünk is megtörténik a csoda. Természetesen még több kérdésünk lett, mint amikor elkezdtük a forgatást, és abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a válaszokat az egész világon kereshettük, Balitól Kanadáig. Volt, hogy válaszok helyett csak még égetőbb kérdésekre bukkantunk. Vajon tényleg meghatározza az életünket, hogy hogyan születünk?”