NAPI VEGYES KÉPES – rekordtól a dohányzásig

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. november 20. Paulik András

Gyerekjogi világnap – Magyarország leghosszabb papírlánca

Résztvevők a gyermekek jogainak világnapja alkalmából rendezett akción, amelyen papírláncot fűztek Budapesten, egy II. kerületi bevásárlóközpontnál 2014. november 20-án.

A diákok és tanáraik 9,95 km hosszú láncot fűztek, megdöntve ezzel Magyarország leghosszabb papírláncának 9 kilométeres rekordját. Az elkészült papírláncot a parlamenti karácsonyfa díszítésére ajánlották fel. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)


Novák Katalin az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a gyermeki jogok világnapján megrendezett Országos Gyermekvédelmi Konferencián az Újvárosháza dísztermében azt mondta: a gyermekek nem ‘kis felnőttek’, testre szabott, igényeiknek megfelelő jogokkal kell felruházni őket. Mint monda, a gyermekeknek joguk van az önfeledtséghez, gondtalansághoz, szeretethez és biztonsághoz fizikai és érzelmi értelemben egyaránt. Ezt elsődlegesen a családnak kell biztosítania, de feladata van ebben a munkában a közösségeknek, egyházaknak, civil szervezeteknek és az államnak is. “Közös felelősségünk, hogy a gyermekeket megillető jogokat megadjuk, meghatározzuk azt a keretet”, amelyek között egészségben és biztonságban tudnak felnőni; a gyermekek biztonsága a legfontosabb, minden intézkedést ez vezérel – szögezte le.  (MTI Fotó: Soós Lajos)


Az alkalmi és naponta cigarettázó fiatalok aránya a Nemzetközi Ifjúsági Dohányzás Felmérés jelentései alapján, százalékban