Négy nyelven beszél a 8 éves Imi

Kis zseniként emlegetik Papp Marcell Imrét (8), aki a második osztályban kezdte az általános iskolát, és 8 évesen már négy nyelvet is folyékonyan beszél, ráadásul sorra nyeri a sakkversenyeket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2014. február 17. bencze.aron

Kis zseniként emlegetik Papp Marcell Imrét (8), aki a második osztályban kezdte az általános iskolát, és 8 évesen már négy nyelvet is folyékonyan beszél, ráadásul sorra nyeri a sakkversenyeket – írja a Blikk.


Édesanyja nyelvtanár, így már csecsemőkorától olaszul és spanyolul beszélt hozzá, míg édesapja magyarul. Ehhez óvodáskorában hozzájött az angol.

– Az első szavam spanyol volt. Mai napig, amikor anyával játszunk, akkor a spanyol és az olasz nyelvet használjuk. Meséket is csak idegen nyelven nézek, csak a tudományos műsorokat nézem magyarul. Emellett az angol videókat is jól megértem. Mára angolból vagyok a legjobb – mesélte lelkesen a Baon.hu-nak Marci, aki már az óvodában is kitűnt tehetségével, így egyből a második osztályban kezdhetett. A cikk szerint a fiú már most tervezi a következő idegen nyelv tanulását, ami a német lesz.