Nevadában megtalálták a hóvihar miatt eltűnt családot

A mentőalakulatok Nevadában kedden megtalálták azt az amerikai családot, amelynek tagjai - két felnőtt és négy gyerek - vasárnap tűntek el a hegyekben a hóviharban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 11. bencze.aron

A mentőalakulatok Nevadában kedden megtalálták azt az amerikai családot, amelynek tagjai – két felnőtt és négy gyerek – vasárnap tűntek el a hegyekben a hóviharban.


A család tagjai a Pershing megyei seriffi hivatal szerint “meglehetősen jó” állapotban vannak. A nagyszabású mentőakció ellenére sokan már nem bíztak abban, hogy élve találnak rájuk, mert a környéken mínusz 18 fokos hideget is mértek. A Glanton házaspár két gyermeke, valamint egy unokaöcs és egy unokahúg társaságában terepjáróval vágott neki a behavazott hegyeknek. A gyerekek életkora 3 és 10 év közötti. Szerencséjükre a Trinity (Szentháromság) kanyonban egy biztos területre jutottak, ahol sikerült átvészelniük a vihart.

Az eltűnt emberekre az egyikük telefonjának hétfőn elfogott jele alapján bukkantak rá a mobilszolgáltatók által gyengén lefedett területen. A szokatlanul korán érkezett amerikai téli vihar legnagyobbnak ígérkező családi drámája szerencsésen végződött ugyan, de az Egyesült Államokban
további megpróbáltatásokat okozott a fagy és a hó, amely eddig egyedül Oklahoma államban 11 emberéletet követelt. A halálokok között volt közlekedési baleset és vízbe esés miatti kihűlés is.

Washingtonban a havazás miatt kedden zárva maradtak a kormányhivatalok és az iskolák. Szünetet rendeltek el Baltimore és Philadelphia, valamint Tennessee és Kentucky állam tanintézményeiben is. A veszélyes útviszonyok miatt Delaware-ben sem nyitottak ki az intézmények. A gyorsan haladó, de már gyengülő téli viharzóna Virginiától Új-Angliáig 5-15 centiméteres hótakaróval borította be az amerikai keleti partvidéket. Az időjárási körülmények miatt országszerte mintegy 1000 repülőjáratot töröltek. A hóesés és a fagy komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben a közutakon is. New Jersey útjain számos baleset történt, New York város területén pedig hóriadót rendeltek el. Szerdán az ország belsejének egyes területein mínusz 23 és 28 fok közötti fagy várható.