Nincs Karácsony vásár nélkül! Európa 6 legszebb adventi vására

Hangolódjunk együtt az adventre egy kis európai vásári kalandozással. Összegyűjtöttük a szerintünk legszebb, leglátványosabb és legnívósabb 5 európai karácsonyi vásárt: tartsatok velünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. december 03. Vajda Boglárka
  1. Zágráb

A horvát főváros már kétszer is elnyerte „Európa legjobb karácsonyi vására” címet. Az idei vásár 2018. január 7-ig várja a látogatókat számos különleges programmal, varázslatos atmoszférával és sok-sok zenei produkcióval.

 

  1. Colmar

 Aki Elzászba utazik idén semmiképp se hagyja ki az apró sikátorokkal, szinte labirintus jellegű, sajátos építészettel rendelkező, intim hangulatú városka adventi forgatagát, hiszen egy helyett rögtön öt vásárt is kipróbálhat egészen december 31-ig. Borkóstolás, fergeteges hangulatú, szervezett városi séták, tradicionális játékkiállítások és gyermekkoncertek lesznek az idei programlistán.

 

  1. Bécs

November közepétől december 23-ig az osztrák főváros valóságos mesebirodalommá változik. A Városháza előtti téren a szervezők a család apraja-nagyjának kedveskednek: maskarások, gyönyörűen díszített körhinták, csodálatos dekorációk és íncsiklandozó puncs-különlegességek lesznek terítéken.

4. Tallin

Az észt főváros karácsonyi forgataga évről-évre látványosabb. Az ünnepi fényekkel díszített főtéren helyi finomságok, tallini kézműves apróságok mellett nem mindennapi táncelőadások és természetesen a Mikulás várja egészen január 6-ig a szerencsés idelátogatókat.

 

  1. Prága

A csehek adventi készülődése igazán irigylésre méltó: Prága szinte minden szeglete káprázatos fénykosztümbe öltözik, a történelmi városrészek pedig jobbnál-jobb programokkal igyekeznek a helyiek és a turisták szívét az adventre hangolni. A prágai vásár január 6-ig lesz nyitva.

 5+1. Budapest

 Természetesen nem felejthetjük ki hazánk legimpozánsabb karácsonyi vásárát a listáról, mely január 1-jéig várja az érdeklődőket a Szent István Bazilika előtti téren. Ételkülönlegességek, jégkorcsolyázás, flashmobok, jótékonysági koncertek és monumentális fényjáték teszik különlegessé a budapesti eseményt. A hagyományokhoz híven a másik kihagyhatatlan program egy forralt bor a Vörösmarty tér karácsonyi piacán, mely december 31-ig tart nyitva.

via