Nyolc remek játék, ha nincs kedvetek kimozdulni

Ilyen hidegben sokkal jobban esik mindenkinek, ha otthon maradhat. Íme néhány ötlet, hogy ne kelljen huszadszor is megnézni a Reszkessetek betörőket. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. december 27. Gyarmati Orsolya

Ilyen hidegben sokkal jobban esik mindenkinek, ha otthon maradhat. Íme néhány ötlet, hogy ne kelljen huszadszor is megnézni a Reszkessetek betörőket. 


1. Pókháló ragasztószalagból

Némi maszkolószalag egy ajtónyílással kombinálva tökéletes “pókhálót” szül. Már csak néhány papírgalacsin kell és indulhat a játék!

2. Felhőcsinálás

Tegyünk egy darab szappant a mikrosütőbe és máris kész a szappanfelhő!

 

3. Csúszda 

Egy nagyobb kartondoboz akár a karácsonyról megmaradtak közül szétszedve tökéletes benti csúszdának bizonyulhat!

 

4. Üveggolyó-pálya

Ha van lelkierőnk, halásszuk elő a nyári cuccok közül az egyik úszástanító szivacsrudat, vágjuk ketté és indulhat az üveggolyó-gurító verseny.

 

 

5. Papírrepülő-céltábla

Papírrepülőt dobálni jó dolog, de sokkal izgalmasabb úgy, ha mindehhez egy céltábla is járul különböző pontszámokat érő lyukakkal!

6. Kukoricafújó verseny

Izgalmas, és filléres játék: két szívószál és pattogtatott kukorica kell hozzá, na meg egy cél, amit el kell érniük a kukoricáknak.

7. Rajzpapír-végtelen

Egy tekercs papírral és egy doboz ceruzával egy egész képzeletbeli várost vagy országot is létrehozhatunk.

8. Hófestés

Ha szerencsénk van és esik a téli szünetben hó, vigyünk be egy tállal a lakásba és fessük meg. A gyerekek imádják és még azt is megfigyelhetik, hogy válik szép lassan színes vízzé az egész.

Forrás: babble.com