Obama kapta el a beszéde alatt elájult terhes nőt

Félbe kellett szakítania a beszédét Barack Obamának, mert egy háta mögött álló várandós nő hirtelen elkezdett sápadni és mire az elnök megfordult, már dőlt is volna el, ha nem fogják meg.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
ájulás
2013. október 24. bencze.aron

Félbe kellett szakítania a beszédét Barack Obamának, mert egy háta mögött álló várandós nő hirtelen elkezdett sápadni és mire az elnök megfordult, már dőlt is volna el, ha nem fogják meg.


Néhány másodpercre félbe kellett szakítania a beszédét Barack Obama elnöknek hétfőn, mert rosszul lett a háta mögött álló Karmel Allison és hajszálnyira volt attól, hogy összeessen. Az előrehaladott terhes nő azért kapott meghívást, mert ő lenne az egyike egy új egészségügyi reform célcsoportjának: 9 éves korában 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak nála, és a jelenlegi társadalombiztosítás feltételei meglehetősen kedvezőtlenek a hozzá hasonló betegek számára. Allison épp ezért inkább fizeti az egyre magasabb biztosítási összegeket, mintsem kikerüljön az ellátásból.

Obama a hétfői beszédében épp ezekről az újdonságokról, a bevezetés előtt álló reformokról szónokolt, ám mintegy fél óra múltán a közvetlen mögötte álló nő láthatóan zavartan kezdett viselkedni, néhány indokolatlan mosolyt eresztett el, miközben arca és szája egyre fehérebbé vált, egyszer a mellette álló nő még a hátához is kapott, mikor látta a megingást, de pár másodpercig úgy tűnt, nincs nagy gond.

Aztán a következő pillanatban a kismama kifejezéstelen tekintettel meredt maga elé és csak azért nem csuklott össze, mert Obama észrevette, hogy valami baj történik a háta mögött és odakapott, közben a Karmel mögött álló emberek is elkapták a hátrafelé dőlő nőt. “Ez történik, ha túl hosszan beszélek” – próbálta elütni az elnök egy tréfával a váratlan incidenst, aztán miután bekísérték a kismamát egy árnyékosabb helyre – a beszéd közben csak úgy tűzött a nap Washingtonban -, folytatta a félbemaradt beszámolót.

Karmel utóbb bevallotta, hogy rosszullétéhez az erős napsütés mellett az is hozzájárult, hogy attól való félelmében, hogy a beszéd közben ki kell mennie a mosdóba, inkább nem ivott megfelelő mennyiségű vizet, aztán kiszáradt, csillagokat kezdett látni és a következő, amire emlékszik, már csak az, hogy az Egyesült Államok elnöke tartja őt a karjával. Később a Twitteren tette közzé köszönetét Obama elnöknek azért, amiért elkapta őt, és háláját fejezte ki az őt érintő kedvező egészségügyi reformokkal kapcsolatban is.