Óriás csokitojásokkal érkezett a gyermekkórházakba Mága Zoltán

Az észak-olaszországi Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal, a „Húsvéti Nyúllal” és kis csoki nyuszikkal kedveskedett a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt gyermekeknek a Húsvéti Ünnepek alkalmából Mága Zoltán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csoki
2014. április 18. bencze.aron

Az észak-olaszországi Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal, a „Húsvéti Nyúllal” és kis csoki nyuszikkal kedveskedett a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt gyermekeknek a Húsvéti Ünnepek alkalmából Mága Zoltán.


A 1,5 méteres, 10 kilogrammos hatalmas csokitojásokat a Prima Primissima-díjas hegedűművész gyermekeivel, Jenniferrel és Zolikával adta át a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai és Üllői úti kórházában gyógyuló gyermekeknek, hogy kis vidámságot vigyen a kórházi mindennapokba.

„A családomban már hagyomány, hogy a kereszténység egyik legszentebb ünnepén a Stradivari hegedűk hazájából hozatott kuriózumnak számító óriás csokitojásokkal próbálunk mosolyt varázsolni azoknak a beteg gyermekeknek az arcára, akik szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni a Húsvétot. Nemcsak ünnepnapokon, hanem a hétköznapokon is gyakran igyekszem a művészetem, a zene erejével, jótékonysági koncertekkel segíteni a beteg gyermekeket, és mindig lélekemelő érzés látni az örömüket. Most is az volt, amikor gyermekeimmel és a „Húsvéti Nyuszival” beléptünk a kórház játszószobáiba, hiszen a gyerekek csillogó szemmel vártak minket, sőt az ambulanciákról és a sebészetről is összesereglettek a kis gyógyulók. Örülök neki, hogy jótékonysági koncertjeim során azt tapasztalom, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságát egyre többen érzik át és cselekvő szeretettel támogatják a rászorulókat. Az örömszerzést nemcsak az anyagi támogatások határozzák meg, sokszor az apró odafigyelés is rengeteget számít. Április 22-én, a Heim Pál Szivárvány Virágnapon például bárki hozhat egy palántát, hogy együtt borítsuk virágba a kórház udvaráta gyermeknapra – fogalmazott Mága Zoltán.

Budapest Díszpolgára elmondta: rendkívül fontosnak tartja, hogy a társadalom megbecsülje, tisztelje és segítse azokat az orvosokat, ápolókat, akik nem csak a hétköznapokban, hanem ünnepnapokon, éjjel-nappal ott állnak a kis betegek ágyai mellett. Hozzátette: azt reméli, apró figyelmességével nem csak vidámságot, hanem reményt is tud adni az orvosoknak, a gyermekeknek, a szülőknek, és több figyelmet kapnak majd azok a csodálatos emberek, akik mindent megtesznek a gyógyulásért, hogy egészséges, életerős emberként nőhessenek fel a jövő reménységei.

A kórház főigazgató főorvosa Dr. Nagy Anikó elmondta, hogy Mága Zoltán kedves gesztusa az évek során már tradícióvá nőtte ki magát, aminek híre elterjedt a gyermekek között, így már nagyon várták, hogy a hegedűművész megérkezzen a hatalmas ajándékokkal. „Nagyon hálásak vagyunk, hogy Mága Zoltán rendszeresen segíti intézményünket jótékonysági koncertjeinek bevételével, minden rendezvényünkön első szóra ott van, ha bármire szükségünk van, azonnal támogat bennünket. Nagy öröm számunkra, hogy ismét megtapasztalhattuk nagyvonalú, önzetlen kedvességét” – fogalmazott Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos.

A hegedűművész nemcsak a gyermekeket, hanem a betegellátó intézményeket is gyakran segíti országszerte. A 100 Templomi Koncert jótékonysági koncertsorozat, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat keretében több turnéállomás bevételét is kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította.