Orvosi csoda: 9 hónap alatt kétszer szült a nő

Az orvosokat is meglepte egy 26 éves brit anya esete, aki kilenc hónapon belül kétszer is teherbe esett, pedig mindvégig fogamzásgátlót szedett - írja a Borsonline.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2013. január 24. bencze.aron

Az orvosokat is meglepte egy 26 éves brit anya esete, aki kilenc hónapon belül kétszer is teherbe esett, pedig mindvégig fogamzásgátlót szedett – írja a Borsonline.


A bulvárlap cikke szerint a 26 éves Claire Ormrod elmúlt éve már-már orvosi csodának nevezhető. Az asszony nagyon figyelt a védekezésre és fogamzásgátlásra, mégis teherbe esett, ráadásul kilenc hónap alatt két alkalommal.

Mint írják, Ormrod nagyon meglepődött, mikor 2011 telén az orvosok közölték vele, terhes. A fiatal nő évek óta szedett fogamzásgátló tablettát, így nem értette, hogyan eshetett teherbe. Kislánya 25 hétre született, életmentő császármetszéssel hozták a világra.

A szülést követően pedig csupán hat hét telt el, mire a fiatal nő ismét teherbe esett. Fia, aki szintén idő előtt jött a világra, pontosan nővére után kilenc hónappal született meg. Az eset nagyon megdöbbentett Ormrod kezelőorvosait, hiszen nagyon ritka, hogy két testvér ilyen kis korkülönbséggel szülessen – írja a Borsonline.