Öt egyszerű időtöltés egyéveseknek

Egyszerű, olcsó, nagyszerű játékok, amikkel eljátszik a kicsi, amíg gyorsan bedobunk egy mosást, vagy megfőzzük a tejbegrízt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egyéves
2015. augusztus 09. Gyarmati Orsolya
Egyszerű, olcsó, nagyszerű játékok, amikkel eljátszik a kicsi, amíg gyorsan bedobunk egy mosást, vagy megfőzzük a tejbegrízt.


Tapadós papír-játék

Adjunk a gyereknek egy csomag post-it-et. A kis papírnégyzeteket jó móka egyenként hozzáragasztani az asztal lapjához, majd összeszedni őket!

Golyódobálás csőbe

Rögzítsünk ragasztószalaggal egy bármilyen papírhengert függőlegesen a falra / ajtóra, stb. (A konyhai papírtörlő gurigája tökéletes erre a célra.) Adjunk a gyerek kezébe egy tál kis golyót (lehet vattából, nemezből, esetleg papírból). Most már csak élvezni kell, ahogy a golyók alul kiesnek a csőből.

Golyódobálás vödörbe

Az előbbinél még egyszerűbb, ha egy kisvödör száját befedjük papírral, amire előzőleg lyukakat vágtunk. Ha minden golyó bekerült a vödörbe, kezdődhet előlről a játék!

Plüssállat-pakolás

Csak porosodnak a plüssállatok abban a nagy dobozban? Öntsük ki őket a szőnyegre és mutassuk meg a kicsinek, hogyan kell őket bedobálni a helyükre!

Maszkolószalag-hámozás

Ez már annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen, de épp ezért működik olyan jól: ragasszunk maszkolószalag-darabokat az asztalra és vegyük rá kicsi gyerekünket, hogy húzgálja le őket. Ez is legalább egy tejbegrízfőzésnyi ideig tartó nyugalmat jelent!