Öt szuper hely őszi randevúhoz

Kétségkívül beköszöntött az ősz, ám csak azért, mert az idő borongósabb lett, még nem kell lemondanunk a romantikáról. A természet színes átalakulásától a múzeumokig minden nekünk kedvez. Öt szuper programot kínálunk romantikusoknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. szeptember 11. Gyarmati Orsolya

Kétségkívül beköszöntött az ősz, ám csak azért, mert az idő borongósabb lett, még nem kell lemondanunk a romantikáról. A természet színes átalakulásától a múzeumokig minden nekünk kedvez. Öt szuper programot kínálunk romantikusoknak.


1. Hív a természet

Ha szeretitek az ősszel megújuló színes természetet, akkor irány az Agostyáni Arborétum. Nincs is romantikusabb annál mikor madárcsicsergésben a külvilág gondjait kizárva kézen fogva andalogtok a párotokkal. A helyszín azoknak is tökéletes lehet, akik továbblépnének a kapcsolatukban: a mesés természeti helyen esküvőt is tartanak. Az Arborétum Agostyán község határában található, Tatától mindössze 8 km-re és október közepéig minden nap látogatható.


 

2. Állati szerelem

Tökéletes randi helyszín lehet egy kellemes őszi napon az állatkerti séta. Ha viszont különlegességre vágysz, akkor érdemes ellátogatni a somogyi vidraparkba. Itt a látogatók megismerhetik a vidra természetes élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. Ahhoz, hogy ne zavarjuk a kis élőlényeket a bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe. Összebújni ér!


 

3. Szerelemes csónakázás

Ha egy esős őszi napon támad kedvünk romantikázni, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert rengeteg különleges barlang van hazánkban, ami ilyenkor is látogatható. Mi sem romantikusabb annál, mikor a szerelmünk csónakázni hív. Ez már csak akkor különlegesebb, ha mindezt egy barlangban tesszük. A tapolcai tavasbarlang október végéig látogatható és állandó 20 fok körüli hőmérsékletével tökéletes búvóhely a hideg elől.


 

4. Felhők felett

Azok, akik egy kis romantikáért nem szeretnének messzire utazni, mesés helyszín lehet a János-hegyi libegő. A 15 perces libegés két megálló között 262 méter szintkülönbséggel jár, ami pazar kilátást tesz lehetővé. Ha már itt vagyunk érdemes megtekinteni a százéves múlttal rendelkező kilátót, ami Budapest legmagasabb helye. Egész évben látogatható így akár a gyönyörű havas Budapestet is megtekinthetjük, ha ahhoz van kedvünk.


 

5. Gyertyafény, jó vacsora, gyönyörű panoráma

Mi sem romantikusabb annál, mint egy híres költő szerelmi fészkében vacsorázni festői környezetben, igaz? Ha Badacsonyban jár, amit nem utolsó sorban a szerelmesek földjének hívnak, mindenképpen látogasson el a kilátóba, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a Tapolcai-medencére és az azt ötvöző hegyekre. Igyon a szerelmesek forrásából, majd térjen be egy finom vacsorára párjával a Kisfaludy-ház étterembe. A szerelemes összebújás garantált!


 

További különleges programokért látogassatok el a Romantikatérképre!