Öt tipp esküvői fotózáshoz

Chris Garbacz Melbourne-ben dolgozik esküvői fotósként. 10 év tapasztalattal a háta mögött most széles körben osztja meg a legfontosabb tudnivalókat arra az esetre, ha valaki ugyanazt a hivatást választaná mint ő.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 11. Gyarmati Orsolya

Chris Garbacz Melbourne-ben dolgozik esküvői fotósként. 10 év tapasztalattal a háta mögött most széles körben osztja meg a legfontosabb tudnivalókat arra az esetre, ha valaki ugyanazt a hivatást választaná mint ő.


Először is nézzük a helyzetet: egy éve megkértek, hogy fotózz egy esküvőt. Alig várod a napot, de tele vagy félelemmel is. Lehet, hogy fizetős munka, de az is, hogy egy barátodnak fotózol majd, mert jól jön a tapasztalatszerzés. Bárhogy is van, az a nap egy pár életében a legfontosabb lesz, szóval az biztos, hogy nem szúrhatod el. Itt az idő tehát elkezdeni készülni a nagy eseményre.

A legfontosabb tudnivaló, hogy ahhoz, hogy jó fotós legyél, csupán kb. 30 százalékban számít, milyen gépet használsz. A többi 70 százalék a következőket foglalja magába:

– A jó fotós barátságos és bárkivel megtalálja a hangot.

– A jó fotós remek problémamegoldó.

– A jó fotós gyorsan dönt és a többieket is meggyőz döntése helyességéről.

– A jó fotós jól tud tömegeket irányítani.

– A jó fotós szórakoztató, benne van minden buliban és úgy irányítja a dolgokat, hogy a vőlegény és a menyasszony élvezze a fotózás minden pillanatát.

És akkor most jöjjenek azok a bizonyos tippek.

Úgy ismerd a fényképezőgépedet mint a saját tenyeredet!

Ez alap. Csukott szemmel is tudd az összes létező lehetőséget, beállítást, trükköt és titkot a gépeddel kapcsolatban. Ha ezen túlvagy, kérd meg a barátaidat, hogy legyenek a fotóalanyaid, akiken gyakorolhatod az elképzelhető összes beállítást mindenféle helyszínen.

Derítsd fel az esküvő helyszínét!

Fontos tudnod, milyen fények, helyek, enteriőrök között fogsz fotózni, így nagyon fontos, hogy az esküvő előtt tarts terepszemlét a templomban, a téren, ahol majd fotózni fogsz, a folyóparton, az ifjú pár lakásában és mindenhol, ahol feltehetően elő fogod venni a gépet.

Írj egy fotózási listát és memorizáld!

Írd le, melyik helyszínen pontosan mit, hol és hogyan fogsz fotózni. Ezután igyekezz fejből megtanulni a listát.

Asszisztálj a profik mellett!

Amint megkapod az első felkérésedet az esküvői fotózáshoz, menj és keress profi fotósokat, akik mellett asszisztálhatsz. Lesd el a titkokat és a trükköket, a szakmai fogásokat, tanulj, tanulj, tanulj!

Rendezz próbaesküvőt és fotózz!

Az egyik legjobb módja annak, hogy teljesen felkészülj egy valódi esküvői fotózásra az az, ha megkérded néhány barátodat, vagy csak egy párt, hogy hagyják magukat fotózni ott és olyan beállításokban, amiket elterveztél az esküvőre.