Palotajátékok, kisvasutak, cirkuszok – hétvégi programajánló

Ha hétvége, akkor programajánló!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. július 10. Gyarmati Orsolya

Ha hétvége, akkor programajánló!


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat.

A 3 napos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel, gyalogos és lovas lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével.

A látványos középkori bemutatók és programok mellett vendégeink a hangulatos vásári forgatagban csillapíthatják éhségüket, és a Királyi Borudvarban Magyarország legjobb boraival olthatják szomjukat.

Időpont: július 11-13., péntek-szombat-vasárnap.

Link: http://www.palotajatekok.hu/

KeszthelyFest

Az ingyenesen látogatható KeszthelyFest első alkalommal kerül megrendezésre nem mindennapi környezetben. A szervezők minden korosztályra gondoltak, a Festetics Kastély parkjában lovas és huszárprogramokkal, régmúlt idők vásárával, musical előadással várják a látogatókat. A történelmi belváros Sétáló utcáján a legnemesebb magyar pálinkaházak pálinkái kóstolhatók kitűnő folk programok kíséretében. A Balaton-partra pedig a bulizni vágyókat és kisgyermekes családokat várják rengeteg koncerttel, Foci VB közvetítéssel és sok-sok játékkal.

Ízelítő a programokból: Ghymes, Alma Együttes, Szent Efrém Férfikar és az Amadinda, Hair musical, Boka Színház, Cimbaliband, Igricek, Akkezdet Phiai, Deniz Live.

Időpont: július 11-13., péntek-szombat-vasárnap

Link: http://west-balaton.hu/keszthelyfest

11. Gyulaffy Napok Csobáncért

A Gyulaffy László Hagyományőrző Lovasbandérium – Csobánc Váráért Közhasznú alapítvány 2014. július 11-12-13-án rendezi meg a Gyulaffy Napok Csobáncért című hagyományőrző programját. A végvári hagyományőrzők legnagyobb hazai seregszemléje, több mint 50 gyermek és felnőtt programmal várja a kedves vendégeket. Ízelítő a programkínálatból: kézművesek vására, talpas és lovas vitézek felvonulása, erőpróbája, ifjú sihederek palánkvár foglalója, fehérnépek játszóháza, fölhágás a Csobáncra, szomjoltás a hegy levével, estének közeledtével hírős zenészek, komédiások előadásai.

Helyszín: Gyulakeszi, Lovasudvar

Link: www.csobancvar.hu

Kisvasút Napja

A hazai kisvasutakat tavasztól őszig országszerte rendezvénysorozattal ünneplik. Ehhez a kezdeményezéshez minden évben csatlakozik a Nagyerdei Kultúrpark. A hagyományokhoz híven idén is e hónap közepén tartják a Kisvasút Napját, amelyre színes programokkal várják a családokat.

A Kisvasút napja időpontja: 2014. július 12., szombat

Cirkuszok Éjszakája

Vasárnap este hét órakor kezdődik a Cirkuszok Éjszakája a Magyar Cirkuszművészeti Tanács és a nemzeti cirkuszvállalat, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) közös akciója a magyar cirkuszművészet népszerűsítéséért. A tavaly nagy közönségsikerrel bevezetett, idén második alkalommal megrendezésre kerülő esemény egyszerre cirkuszünnep, a cirkuszi együttműködés jelképe és persze a közönség számára parádés szórakozás. A Cirkuszok Éjszakáján nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszban, hanem Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkuszban, Balatonfüreden az Eötvös Cirkuszban és Siófok Széplak Felsőn az Exit cirkuszban is egész éjszakát betöltő cirkuszműsorban gyönyörködhetnek a szórakozásra vágyók.

Link: www.fnc.hu/hirek/item/138-cirkuszok-ejszakaja