Pénelope Cruz: a szoptatás függőséget okoz!

Először Gisele Bundchen osztotta meg szoptatós képeit, most pedig Pénelope Cruz állt ki a természetes táplálás mellett: “13 hónapig szoptattam a kisfiamat, és ugyanez a tervem a lányommal is,” mondta a celeb az Allure januári címlapsztorijában. “A szoptatás függőséget okoz. Nagyon nehéz, amikor eljön a nap, amikor abba kell hagynod...”

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szoptatás
2014. január 18. Gyarmati Orsolya

Először Gisele Bundchen osztotta meg szoptatós képeit, most pedig Pénelope Cruz állt ki a természetes táplálás mellett: “13 hónapig szoptattam a kisfiamat, és ugyanez a tervem a lányommal is,” mondta a celeb az Allure januári címlapsztorijában. “A szoptatás függőséget okoz. Nagyon nehéz, amikor eljön a nap, amikor abba kell hagynod…”


Alison Stuebe, az egyik észak-karolinai orvosi egyetem szoptatási tanácsadója egyetért Cruzzal: “Rengeteg anyával találkoztam munkám során, és nagyon sokan számoltak be arról, hogy számukra a szoptatás rendkívül jó érzést okoz, amitől optimistábbnak, magabiztosabbnak érzik magukat.”

Az oxitocin, más néven szeretethormon lehet az egyik oka ennek az érzésnek, mondja Stuebe. “Ez az a hormon, amely többek között akkor szabadul fel az anyák szervezetében, amikor ránéznek a kisbabájukra, hallják őket, érzik az illatukat. Az oxitocin az agyból lejut a tejtermelő mirigyekbe és szinte kipréseli belőlük a tejet.” – írja a Women’s Health Mag