Pénzből hajtogatott raklapnyi rózsát a hősszerelmes

Összes megtakarítását papírrózsákba hajtogatva kérte feleségül kedvesét egy férfi Valentin-napon Kínában.   

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 14. szabo.daniel

Összes megtakarítását papírrózsákba hajtogatva kérte feleségül kedvesét egy férfi Valentin-napon Kínában.   


A kelet-kínai Hangcsouból származó, Csen nevű férfi a sina.com beszámolója szerint négy éven át gyűjtött a leánykérésre. Tette mindezt leendő anyósának nyomására, aki lakást és kocsit várt el lányának férjjelöltjétől. Bár a megtakarított összeg ezekre nem elegendő, Csen nem várt tovább, Valentin-nap alkalmából megkérte kedvesének a kezét – számotl be a sina.com hírportál.

A férfi 999 – rózsaszín, Mao Ce-tung arcképét magán hordozó – száz jüanos bankjegyet használt fel a lánykéréshez, amelyeket napokon át hajtogatott esténként, és hogy ne fusson ki az időből, barátai segítségét is kérte ehhez. Csen a pénzt hatalmas piros, szív alakú dobozokba helyezte, s ezeket adta át kedvesének. A lány a beszámoló szerint igent mondott.

Az országban viszonylag új keletű Valentin-napi ünneplés alkalmából szinte minden évben lehet egy-egy fantasztikus sztorit hallani, tavaly például egy pekingi férfi került minden újság címlapjára, aki 9 999 rózsából csináltatott ruhát kedvesének.

A Valentin-napot egyre nagyobb számban ünneplik a kínai fiatalok, a hagyományos felfogásúak ugyanakkor arra emlékeztetnek: a nap nyugati eredetű, a holdnaptár szerinti hetedik hónap hetedik napja a Csi Csiao Csie, a kínai szerelmesek napja.