Próbára bocsátotta a gondatlansággal vádolt bölcsődei kisegítőt a bíróság

Bűnösnek találta és gyorsított eljárásban, jogerősen három évre próbára bocsátotta a Kecskeméti Járásbíróság pénteken azt a bölcsődei kisegítőt, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádoltak - közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
böécsőde
2014. február 15. szabo.daniel

Bűnösnek találta és gyorsított eljárásban, jogerősen három évre próbára bocsátotta a Kecskeméti Járásbíróság pénteken azt a bölcsődei kisegítőt, akit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádoltak – közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-vel.


Sárközy Szabolcs elmondta: az 51 éves nőt azzal vádolták, hogy mulasztása miatt 2013. december 11-én, Kecskeméten egy hároméves kisfiú egy műanyag kismotorral felügyelet nélkül kijutott a kecskeméti intézmény területéről.

A kisegítőként dolgozó vádlott feladatai közé tartozott, hogy a gyermekekre a szobában és az udvaron felügyeljen. Az udvaron tartózkodó dolgozó azonban nem nézte meg körültekintően, hogy az ajtók be vannak-e zárva, és nem figyelt kellően a bölcsőde udvarára kiengedett kisgyermekekre sem.

Így egy hároméves kisfiú műanyag kismotorjával felügyelet nélkül el tudta hagyni a bölcsőde udvarát, majd eljutott a forgalmas Petőfi Sándor utcára. A négysávos úton egy nő megállt autójával, és értesítette a rendőrséget. Ennek köszönhetően a kisgyermek nem sérült meg, de a bölcsődei kisegítő gondatlan mulasztása – amellyel szakmájának szabályait is megszegte – közvetlen veszélynek tette ki a gyermek életét – áll a vádiratban.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Kecskeméti Járásbíróság pénteken gyorsított bizonyítási eljárásában bűnösnek találta foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében, és jogerősen három évre próbára bocsátotta – tájékoztatott a törvényszék szóvivője.