Programajánló a hosszú hétvégére

Szeretnétek kimozdulni? Részt vennétek egy különleges koncerten? Ennétek egy jót? Összegyűjtöttünk pár fantasztikus programot, hogy színesebbé tegyük a hosszú hétvégéteket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi programok
2015. október 23. Csontos Dóra

Szeretnétek kimozdulni? Részt vennétek egy különleges koncerten? Ennétek egy jót? Összegyűjtöttünk pár fantasztikus programot, hogy színesebbé tegyük a hosszú hétvégéteket.


Csabai kolbászfesztivál

Az igazi, hamisítatlan Csabai Kolbászfesztivál idén is megnyitja kapuit a látogatók előtt. A közel kétévtizedes múltra visszatekint programsorozaton lesz disznóvágás, kolbászgyúrás, főzőverseny és számtalan újdonság. Zenei és kulturális programkínálat is várja a vendégeket minden nap. Fellép a fesztiválon töbek közt a Balassi Néptáncegyüttes, a környékről származó hírességek közül Varga Viktor, a Magna Cum Laude, valamint Hevesi Imre és zenekara.

A gyermekek és szüleik a fesztivál ideje alatt minden nap találnak számukra megfelelő programot. Számos báb- és színházi, foglalkoztató előadás várja a családokat, továbbá vasárnap a csarnokban nyitástól zárásig látogatható a Csodák Palotája, továbbá érdekfeszítő kísérletekkel tarkított „fizikaórákat” tart Öveges Professzor.

Bővebb információkért kattintsatok ide.

Virtuózok viadala

A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésével életre hívott Virtuózok viadalának első koncertjén fellép Boros Misi, Magyar Valentin, Gyöngyösi Ivett, Szüts Apor és Isa Trotta Olaszországból. Vezényel Bolyky Zoltán, közreműködik a Hegyvidéki Solti György Zenekar. A jövő nyárig tartó hangversenysorozat minden rendezvényén egyetlen előre meghatározott hangszer áll majd a középpontban, amelyen az ifjú tehetségek egy meglepetésvendéggel mérhetik össze tudásukat. A Virtuózok legfontosabb vállalása közelebb hozni a klasszikus zenét az emberekhez azáltal, hogy azokat a fiatalokat kutatja fel, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek valamelyikén vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a klasszikus éneklés terén.

Jegyek már kaphatók, itt.

Sütő “tökös” napok

Szilvásváradon október 23-24-én Sütőtökös napokon vehettek részt. Lesz népi játszóház a kicsiknek, interaktív bábelőadás, bűvész show, családi vetélkedő és gólyalábas előadás a nagyobbaknak. Szombaton lesz mesemondás, “haláli” történetek és Feket Dávid előadásában interaktív mese is. A bulit tűzzsonglőrök töklámpás felvonulása zárja majd.

Részletes program ide kattintva.

Süllőfesztivál Szigligeten

A halételek és helyi borászatok bemutatója mellett koncertekkel, többek között a Fonográf Emlékzenekar, és a Főnix együttes szórakoztatják majd a résztvevőket. A gyerekeket sétahajózással, íjászattal, Dotto vonattal és a bohócműsorral várják a festői szépségű Szigligeten.

Egész hétvégén délben Kamonkő túra indul Demeter Éva vezetésével a strand bejáratától.

Részletes tájékozta és programfüzet itt érhető el.

Éljenek a daruk!

A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe, a híres daruvonulás pedig az őszi naplementék legvonzóbb természeti eseménye, a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma. Egész hétvégén szuper programokban lehet része annak, aki kilátogat a Nemzeti Parkba, itt minden a darukról szól majd. Lesz daruetetés, daru játszóház gyerekeknek, táncbemutató és éjszakai csillagnézés is.

Programok egész hétvégén, még több infó itt.

Csipkebogyó fesztivál

Szombaton egész nap ennek a sokoldalú növénynek szentelik a napot Szarvaskőn. Lesz lekvár-főzőverseny, falukerülő túra és számos gyerekműsor is. A fesztiválon közelebbről is megismerkedhetünk a csipkebogyóval és annak jótékony hatásaival. A kicsik örömére lesz fabatka játszóház és bogyójárat is indul a közelben.

Részletes programleírás, ide kattintva.

Gyermek- és pásztorjátékok hétvégéje

Hogyan és mivel játszottak a régmúlt gyermekei? Most megtudhatjátok ha ellátogattok a Skanzenbe. A gyerekek kipróbálhatják a népi ügyességi játékokat, beülhetnek a mesemoziba és táncházban is részt vehetnek.

Részletes program a Skanzen oldalán.

Szüreti mulatság

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál, kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal vár mindenkit október 23-25 között Hajdúszoboszlón. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok és ismert magyar előadó művészek is.

A hétvégi programért katt ide.