Programajánló a tavasz első hétvégéjén

Palotaséta, BringaExpo, történelmi játszóház és még sok más érdekesség a tavasz első hétvégéjén!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 27. Gyarmati Orsolya

Palotaséta, BringaExpo, történelmi játszóház és még sok más érdekesség a tavasz első hétvégéjén!


PORT.hu Bringaexpo

(Budapest, Hungexpo G pavilon – február 26. – március 1.)

A kerékpározni vágyó gyermekek a 2015-ös Port.hu Bringaexpo teljes nyitvatartási ideje alatt a Shimano KRESZ Parkban, felkészült pedagógusok és közlekedési szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedés alapjaival. Mindeközben a szülők a Shimano hazai forgalmazója, a Paul Lange Hungary felkészült szakembereinek segítségével tájékozódhatnak a gyermekek számára megfelelő, biztonságoskerékpárokkal és kiegészítőkkel kapcsolatban. Lesz mégBóbita élő társasjáték, színező- és rajzoló sarok, valamint találkozhattok Scooby-Doo-val is.

KölyökKarnevál

(Budapest, EuroCenter – február 28., szombat, 10:00)

Az egész családot farsangi mulatságokkal várja az EuroCenter Óbudán, február 28-án 10-től 17 óráig a Jövő-Menő Fesztivál legújabb rendezvényén. A gyerekek több állomásos játékon tehetik próbára ügyességüket, amelyben a farsangi fánk több feladatban is kulcsszerephez jut! A jókedvű napot a Kolompos együttes táncházzalegybekötött farsangi koncertje zárja.

Palotaséták gyerekeknek és felnőtteknek

(Szeged, REÖK – Regionális Összművészeti Központ – február 28., szombat, 11:00)

2015. február 28-án szombaton, 11 órai kezdettel ismét ingyenes palotasétára invitálja a szegedieket és a Szegedre érkező turistákat a REÖK. Ezen a napon először vehetnek részt a gyerekek egy kimondottan a számukra szervezett játékos épületbejáráson.Képzelhetik magukat hercegnőnek, hercegnek,csippenthetik szoknyáik szélét, megemelhetik képzeletben a kalapjukat – és már indulhat is a játék!

 

Raptormese

(Budapest, Platán Könyvtár – február 28., szombat, 11:00)

Várszegi Adél és Máray Mariann könyv- és diafilm-bemutatója. Az igazi dinórajongók biztosan szeretni fogják Máray Mariann színpompás őshüllőit! Ha pedig egy kis vadóc dinórajongót nevelsz, akkor jó, ha kéznél leszVárszegi Adél verses meséje, mikor segítséget hívnál a gyerekeid mellé, hogy végre te is szusszanhass egyet. A gyerkőcök a bemutató után raptort is készíthetnek, színezhetnek és hajtogathatnak.

2. PöttyösLabda Családi Délelőtt

(Budapest, Kiosk Budapest – március 1., vasárnap, 10:00)

A legkisebbektől a legnagyobbakig a család minden tagjánakgarantált a felejthetetlen délelőtt: az arcfestés és a papírszínház elsősorban a kisebbeknek, a kreatív foglalkozás pedig a nagyobbaknak nyújt felejthetetlen élményt, miközben egy profi fotós segítségével csodás képek készülhetnek a gyerekekről. Zenekar gondoskodik a kellemes dallamokról, míg a Kiosk Budapest mára legendássá váltkörhintájára a kicsikkel együtt felülve a felnőttek is újra gyereknek érezhetik magukat.

Históriás történeti játszóház – Kossuth Lajos azt üzente…

(Budapest, Erzsébetligeti Színház – Corvin Művelődési Ház – március 1., vasárnap, 10:00)

A nagy sikerű történelmi játszóházban ez alkalommal az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc eseményeit járhatjátok körbe és részt vehettek a ’48-as huszárezred zászlószalagozási ünnepségén. A kreatív foglalkozás keretében huszárcsákót, tarsolyt, zászlót, kokárdát készíthettek.