Programajánló Advent harmadik hétvégéjére

Halász Judit, meseműhely, karácsonyi kisvonat...egyszóval advent, advent, advent.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
advent
2015. december 11. Gyarmati Orsolya

Halász Judit, meseműhely, karácsonyi kisvonat…egyszóval advent, advent, advent.


Halász Judit karácsonyi gyermekkoncertje

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria – december 12., szombat, 11:00

A kedvelt énekesnő ünnepi műsorával ismét megörvendeztet bennünket. Halász Judit magyar költők verseit énekli közel harminc éve a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. Zenei és előadói igényessége mellett játékosság, humor és szeretet jellemzi dalait.

Karácsonyi Meseműhely

Budapest, Esetleg Bisztró – december 13., vasárnap, 10:00

Az Esetleg Bisztróban szombat délelőtt a családoké a főszerep. Amíg a gyerekek alkotnak, a szülők egymással törődhetnek, nyugodtan beszélgethetnek egy isteni reggeli mellett. A gyerekeket habos kakaóval és reggeli finomságokkal várják. A kényelmes párnákon leheveredve varázsolják a Karácsony hangulatát a gyerekek lelkébe, kézműves műhellyel és egy igazi Karácsonyi mesével a Bagoly Sanyi utcából. Mi történt vajon ott? Megtudhatjátok, ha eljöttök és meghallgatjátok a Kalamajka a Bagoly Sanyi utcában című mesét.

Téli Sportágválasztó

Budapest, Városligeti Műjégpálya – december 13., vasárnap

A Téli Sportágválasztó 2015. év egyik legklasszabb sportos eseményének ígérkezik, ahol a megjelenő sportágakat minden esetben szakemberek, edzők képviselik. Ők mutatják be az adott mozgásforma lényegét és információt adnak a sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről. A Vajdahunyad Vára előtt tesztelheti magát mindenki síelésben, sífutásban és biatlonban vagy akár kutyafogathajtásban, de a téli extrémebb sportágakkal is meg lehet ismerkedni majd.

Zene-Tér-Kép

Budapest, Csokonai Művelődési Központ – december 13., vasárnap, 10:00

A művészek “testközelben” játszanak a szőnyegen ülő óvodás, kisiskolás gyerekeknek, az érdeklődő kicsiknek pedig lehetőségük nyílik megpengetni az igazi hegedű húrjait, lefogni a klarinét billentyűit, bekukucskálni a kürt tölcsérébe, és így tovább. December 13-án a foglalkozás középpontjában a fafúvós hangszerek állnak.

Zsibongó – Karácsony

Budapest, Zeneház – december 13., vasárnap, 15:00

Nagy a sürgés-forgás a Mennyországban, az angyalok szülinapi bulira készülnek. A karácsonyi Zsibongó koncert angyalai is a megfelelő ajándékon tanakodnak: mivel lepjék meg azt, akitől többnyire inkább kérni szoktuk az ajándékokat? A döntésben a szférák zenéi is segítik őket: fanfárok és egyéb rézfúvós hangszerek szólnak ebben a zenés mennyországban, nem a megszokott karácsonyi dalok, hanem kifejezetten erre az alkalomra írt zeneművek. A mesekoncert utáni kézműves foglalkozáson ötletes és egyszerű ajándékokat is készíthetnek a gyerekek.

Királyréti Karácsonyvasút

Több éves hagyomány már, hogy advent idejére Királyréten minden kisvonat karácsonyi köntösbe öltözik, hogy az utasok a kisvonatozást is karácsonyi hangulatban tölthessék, amihez elengedhetetlen kellék a kocsikban felállított karácsonyfa és a fatüzelésű kályhák hangulata.

További infó itt!

„Élő” Betlehem

Budakeszi Vadaspark, 2015. november 28. – 2016. január 6., hétvégenként, 9:00-16:00

A Budakeszi Vadasparkban a látogatókat az adventi hétvégéken „élő” Betlehem várja: a Pici Tanyáról átvezetett állatokkal láthatjuk a képzőművész által alkotott kis Jézust, Máriát, Józsefet és a három napkeleti bölcset, Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt a jászol körül.

„Bábexpressz”

Szombathely Mesebolt Bábszínház, 2015. december 11-13

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház idén ünnepli 20. évfordulóját, ezért a hétvégén 13 előadást tartanak meg egy hatalmas fesztivál keretében. Az elmúlt 20 évből válogatták össze a nézők kedvenc előadásait. Lesznek különféle gyerek-és kultúrprogramok, de a bővebb lista itt érhető el.