Programajánló advent második hétvégéjére

Közeledik a karácsony és most vasárnap már a második gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún. Addig is, akinek van kedve a hideg ellenére kimerészkedni a szabadba az ezen a hétvégén is számos program közül válogathat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
adventi időszak
2015. november 30. Csontos Dóra

Közeledik a karácsony és most vasárnap már a második gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún. Addig is, akinek van kedve a hideg ellenére kimerészkedni a szabadba az ezen a hétvégén is számos program közül válogathat.


Korcsolyás Mikulás

Szombaton a Jégteraszra is megérkezik a Mikulás, aki a sok-sok finomság mellett hazánk sztárjait is elhozza a súlyos betegségből gyógyult gyermekeknek és családjaiknak. A Jégterasz és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány közös jótékonysági rendezvényén Dukai Regina, Lola, Muri Enikő, Szandi, Puskás Peti, L. L. Junior és Gergely István olimpikon vízilabdázónk is jégre száll, hogy együtt korcsolyázzon, fakutyázzon és hokizzon a gyerekekkel, továbbá segédkezzen a Télapónak az ajándékok kiosztásában.

Az eseményen mindenkit szeretettel látnak egy közös korizásra. A rendezvényt rossz idő esetén is megtartják csak a Jégterasz épületében.

Helyszín: Aréna Pláza, Jégterasz  – Budapest, Kerepesi út 9.

Időpont: december 5. (szombat), 10:00

Adventi jótékonysági est a Művelődési Házban

December 4-én, pénteken 18 órakor a Szent István Művelődési Házban adventi jótékonysági estet tartanak a Székesfehérvári Egyházmegye, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium és a Talentum Református Általános Iskola felajánlásával a bácskossuthfalvi Napsugár Református Óvoda és a bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület javára. Az eseményen fővédnöke, Spányi Antal megyéspüspök és Somogyi László református lelkészi elnök.

Helyszín: Szent István Művelődési Ház (8000, Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1)

Időpont: december 4 (péntek), 18:00

Diósgyőri Mikulás-vonat

A diósgyőri vonat december 16-ig (szerda) közlekedik napi 4 vonattal és összesen 84 alkalommal szállítja a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy exkluzív interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

A kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

A jegyiroda a Miskolc, Dorottya u. 1. szám alatt található, és 9-től 5-ig várják az érdeklődőket.

Indul a Nick hajó!

Különleges programsorozattal készülnek a Nickelodeon nézőinknek Mikulás alkalmával. A Nick hajón nem csak egy alkalommal, hanem az ünnepek idején szinte minden hétvégén óriási SpongyaBob figurával, gyerekszínházzal, koncertekkel és sok-sok játékkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ha ez még nem lenne elég, akkor egy arcfestő és egy lufihajtogató is várja majd a kívánságokat. A lányokat a legújabb Barbie-k várják, hogy felléphessenek a rocksztár hercegnő átalakuló színpadjára, a fiúkatat elvarázsoljuk a kanyargó és szélsebes Hot Wheels pályákkal, a kistesók pedig felfedezhetik a Fisher Price készségfejlesztő játékokat, vagy ismerkedhetnek a tanulóasztalokkal. December 6-án, vasárnap pedig Mikulás váró buli lesz a Fantáziamalom Családi Színház jóvoltából.

Helyszín: Battyhány térről az alsórakpart felé a Silverline kikötőben

Időpont: 9.30-tól lehet beszállni a hajóba és a program tíztől délig tart majd.

Jöjj el kedves Télapó…

Ingyenes programmal várják a gyerekeket december 4-én 17 órától a fővárosi Vigyázó Sándor Művelődési Házban. A Mikulás ezen a délutánon meglátogatja azokat a gyerekeket, akik jók voltak egész évben, hogy meglepje őket valami aprósággal. A várakozás alatt pedig kézműves programok és közös énekprodukciók várják a lurkókat, akik verssel és énekkel köszönthetik majd a Mikulást.

Helyszín: Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173, Budapest, Pesti út 113.)

Időpont: december 4 (péntek) 17:00

Adventi vásárok országszerte

Ma már nincs olyan város az országban, ahol ne lennének kint az árusok az adventi vásárokon. Az ország ünnepi díszbe öltözött, kürtöskalács- és forralt puncs illata járja be a környéket. A legtöbb helyen egészen január 2-áig tart az ünnepi hangulat. A fővárosi Szent István téren az Adventi Ünnep programjai mellett esténként 3D-s karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát.

Téli fesztivál és jótékonyság

Ezen a télen is Advent négy hétvégéjéhez kapcsolódnak a Téli Fesztivál programjai Kecskeméten. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társszervezőként segíti a Téli Fesztivál Adventi gyertyagyújtásait. Évről-évre visszatérő kedvelt programelemei a jégpálya és a kirakodóvásár. Negyedik alkalommal hirdetik meg a „Szeretetkuckót”, ahol a város lakossága által felajánlott adományokat gyűjtik, és ezeket minden évben egy-egy rászoruló csoport részére ajánlják fel. Az egy hónapos rendezvény alatt kellemes kikapcsolódást talál magának minden korosztály, könnyűzenei koncertek, neves fellépők színesítik a kínálatot.

Helyszín: 6000 Kecskemét, Kossuth tér

Fényvillamos Pesten és Miskolcon

Pesten péntektől újra járnak a karácsonyi fényvillamosok. A hagyományos 2-es vonalon túl a 4-es, a 14-es és a 47-es vonalon is lehet majd találkozni velük egészen január 6-áig. Ezt a gyerekek tuti imádni fogják és igazi hangulatgenerátor a karácsonyra.