Programajánló augusztus utolsó hétvégéjére

Állatkertek éjszakája, Csokoládéfesztivál és Vízipisztolycsata is lesz a hétvégén. Ti hova mentek a családdal?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
augusztus
2016. augusztus 26. Csontos Dóra

Állatkertek éjszakája, Csokoládéfesztivál és Vízipisztolycsata is lesz a hétvégén. Ti hova mentek a családdal?


Street Food Show Székesfehérváron

Augusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Székesfehérváron, a Városház Téren először kerül megrendezésre vidéken az utcai étkek ünnepe, a Dining Guide Street Food Show. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok.

Vízipisztollyaldöntenek rekordot hétvégén a Millenárison

Most szombaton, augusztus 27-én 10 órától szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen lenne részese a Chio Mozdulj Gamer Mozgalomáltal szervezett nagyszabású rekordkísérletnek. A vízipisztoly csata helyszíne Budapesten, a Millenáris Teátrum épülete melletti füves terület lesz, ahová több mint 1000 embert várnak a szervezők. A programingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy bizonyítható legyen a rekorddöntés ténye. Minden résztvevő sorszámot és a részvételt igazoló oklevelet, valamint Chio ajándékot kap.

Pompeji kiköltözik a SZIN-re

Idén is átköltözik a „túloldalra” a Móra Ferenc Múzeum: idén Pompeji világával várják a Szegedi Ifjúsági Napok résztvevőit a Partfürdőn augusztus 24-27. között. A fesztiválozók gladiátorként fotózkodhatnak, megismerhetik az ókori római társasjátékokat és mozaikokat, a SZIN-es karszalaggal érkező diákok pedig kedvezményesen nézhetik meg a Pompeji-tárlatot.

Országos foltvarró fesztivál

Az idén Budaörs ad otthont 2016. augusztus 26. és 28. között az Országos Foltvarró Fesztiválnak, amelynek keretében vásár, kiállítások, nyitott műhelyfoglalkozások, tanfolyamok és gyermeksarok várja az érdeklődőket. A három napos nagyszabású patchwork ünnep díszvendége az izraeli Encounters csoport lesz, akik kifejezetten erre az eseményre készült Teremtés című kollekciójukat mutatják be.

Az Országos Foltvarró Fesztivál kihagyhatatlan eleme a vásár, melyet a Jókai Mór Művelődési Központban rendeznek meg, itt különböző patchwork kellékek és számtalan anyag közül válogathatnak a látogatók. Idén is folytatódik a nagysikerű gyermeksarok program, ahol foltvarró óvónők foglalkoznak az apróságokkal, míg a család többi tagja kedvére nézelődhet a fesztiválon.

További információk az esemény Facebook-oldalán.

Kincses Sziget

Augusztus 28-án vasárnap 9.00 – 13.00 óra között a bolhapiacon a gyermekek régi könyveket, sportszereket, játékot és kincseket adnak-vesznek, cserélhetnek.

Helyszín: XIX. kerület, Városház tér 18-20.

A barátságos óriás

A HABÓ (Mark Rylance) avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű és szeret egyedül lenni. Egy napon felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos óriástól, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amelyeket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj. A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt (Penelope Wilton). Csakhogy a királynő és a többi ember nem hisz az óriások létezésében – amíg nem találkoznak a HABÓ-val…

Állatkertek éjszakája

Pénteken este 12 állatkert várja az érdeklődőket szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal az V. Állatkertek éjszakáján. A Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a budapesti Tropicarium, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyeddel közösen, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark vesz részt a programban. A legtöbb állatkertben félóránként interaktív látványetetéssel, állatbemutatókkal és állatsimogatókkal, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal, és állatkerti kulisszatitkokkal várják a családokat.

További információ az állatkertek honlapján.

Csokifesztivál Szerencsen

A rendezvény kulturális és sportprogramokkal, édesség-bemutatókkal, vásári forgataggal és kóstolókkal várja a vendégeket, akik ízelítőt kaphatnak a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni táj kulturális értékeiből is – közölték a szervezők az MTI-vel.

A csokoládébarlangban csokiszobor-kiállítás nyílik és interaktív csokoládékészítést is tartanak. Szombaton hagyományosan felvonulással kezdődik a fesztivál, a megnyitót követően határon inneni és túli művészeti csoportok mutatkoznak be a nagyszínpadon, tartanak kézműves bemutatókat. A kicsiket és nagyokat csokoládé kalandpark várja, megrendezik a III. Oldtimer Veteránautó Kiállítást is.

A fesztiválon fellép mások mellett az Omega, a Tankcsapda, a 100 Folk Celsius, Deák Bill Gyula, valamint számos művész és együttes.

Gyerekprogramok a Margitszigeten

Szombaton a Margitszigeten az Interaktív meseszínpadon a Fabula Bábszínház előadásában az Erdei történet című zenés bábjáték várja a gyermekeket, vasárnap pedig a Szent Margit-romoknál Róka Szabolcs Zöld Péter című interaktív zenés előadását nézhetik meg az érdeklődők. Szintén vasárnap délelőtt a Városmajori Szabadtéri Színpadon a BonBon Quintet előadásában a Jancsi és Juliska című mesés zenejátékot lehet megtekinteni – tudta meg a csalad.hu.