Programajánló július első hétvégéjén

Derby a Kincsem Parkban, várjátékok Nagyvázsonyban, Györkőcfesztivál Győrben...csak győzzetek válogatni a számtalan program közül!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. július 01. Gyarmati Orsolya

Derby a Kincsem Parkban, várjátékok Nagyvázsonyban, Györkőcfesztivál Győrben…csak győzzetek válogatni a számtalan program közül!


Salföldi Dalföld

Salföld, Major, július 1 – 3.

Idén második alkalommal rendezik meg a Salföldi Dalföldet. Az összművészeti fesztivál a második napon, szombaton jobbnál jobb gyerekprogramokkal várja a Káli-medence szívébe látogató családokat.

Győrkőcfesztivál

Győr, július 1 – 3.

Az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválját rendezik meg július első hétvégéjén Győrben. Pénteken ünnepélyes, tűzijátékos megnyitóval indul a vasárnap estig tartó mulatság.

Derby, a család fesztiválja

Budapest, Kincsem Park, július 1 – 3.

Körhintával, arcfestéssel, állatsimogatóval, pónilovaglással és kézműves sarokkal várja a gyerkőcöket péntek délutántól vasárnap estig a Kincsem Parkban megrendezett Derby, a család fesztiválja, amelyen a lélegzetelállító lóversenyfutamok mellett idén ismét starthoz állnak a versenyagarak is.

Nagyvázsonyi várjátékok

Nagyvázsony, Kinizsi Vár – július 1. – augusztus 20.

Lovaggá ütés, apród választás, de talán még asszonyrablás is lesz a közkedvelt nagyvázsonyi várjátékokon. A kosztümös közel egy órás bemutató a család minden tagja számára élvezetesen és sajátos humorral mutatja be Kinizsi történetét, azon kor jellegzetességeit. Bemutatják a pallost, azaz a kétkezes kardot. Láthattok csatacsillagot, hajító bárdot, lándzsát, dárdát, azaz kelevézt és a legutolsóként a szablyát, amit őseink honosították meg hazánkban. A nézők körében a legnépszerűbb természetesen az íjászat, amit bárki kipróbálhat az előadás után.

Közös társasjátékozás

Budapest, Magyar Mesemúzeum – július 2., szombat, 11:00

Vajon megtalálod a labirintusból kivezető utat? Tudsz egymás után kétszer hatost dobni? Menni fog a pókerarc? Gyere, próbáld ki!

Rejtvényfejtő pizsamaparti Da Vincivel Mátyás király udvarában

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum – július 2., szombat, 19:00

Izgalmas, éjszakai kalandtúra, Mátyás udvarának titkai és Da Vinci találmányai várják a gyerekeket a Nemzeti Múzeumban első alkalommal július 2-án, majd havi rendszerességgel megrendezendő pizsamapartin! A Magyar Nemzeti Múzeum gyakorlott múzeumpedagógusai olyan egyedülálló programot dolgoztak ki a pizsamaparti-programra, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket, miközben részt vesznek egy időutazáson.