Programajánló június utolsó hétvégéjére

Szerencsére nem lesz kánikula, de attól sem kell tartanunk, hogy megfagyunk június utolsó hétvégéjén. Jobbnál-jobb programokkal készültünk nektek erre a pár nap pihenésre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szórakozás
2015. június 27. Csontos Dóra

Szerencsére nem lesz kánikula, de attól sem kell tartanunk, hogy megfagyunk június utolsó hétvégéjén. Jobbnál-jobb programokkal készültünk nektek erre a pár nap pihenésre.


Víz, Zene, Virág Fesztivál

A három napos rendezvény igazi összművészeti fesztivál: zene, gasztronómia, egészség, sport, környezettudatosság, kézművesműhelyek – szórakozás és értékközvetítés egyben. Öt nagy helyszínen – közte az Öreg-tó felszínén, vagy a tatai várban – zajlanak az események. A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték. A gyerekeket ingyenes vidámpark és több gyerekprogram várja, az idősebbeket koncertek.

Örökbefogadói nap az Illatoson

Gyere el, nézz a szemükbe és lásd meg bennük az örök társat. Június 28-án, vasárnap 10 -14 óráig rendkívüli Örökbeadó Napot tartanak az Illatos úton. A támogatóknak köszönhetően több meglepetés is vár rátok, ha örökbefogadtok egy állatot (persze, ne csak emiatt tegyétek):

  • ivartalanítását átvállalja
  • a Sugár Bowling egy 1 órás bowling kupont ajánl fel az örökbefogadóknak
  • kaphattok jutalomfalatok a Panzitól, valamint kutyaruha és kutyakiképző CD-t a DOKTA – Doktorok az Állatokért Alapítványtól
  • őrangyal igazolványt, mert megmentettél egy állatot és nem utolsó sorban egy
  • ARION ajándékcsomagot kapsz egy hűséges társ mellé

Országos Öko Expo és Bio Fesztivál

Ökotermékek, biotermékek, alternatív energiaforrások, környezetbarát építési technológiák bemutatója és vására az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon Gárdonyban. Idén az egészségmegőrzés lehetőségeinek kutatása és az alternatív gyógymódok kerülnek a középpontba. Meghívott természetgyógyász többek közt Magyari Zsuzsanna a hormonjóga, Szentirmai Béla a kínai orvoslás, Molnár Imola a gyógynövények, Bertalan Mária pedig a bach virágterápia tudományának bemutatásával ad ízelítőt a lehetőségek szinte véget nem érő sorából. Folytatódik az előző években nagy sikernek örvendő ÖkoTeregetés, melynek keretében felújíthatja ruhatárát. A sok program mellett koncertekkel is várják az érdeklődőket. A program fizetős: gyerekeknek 600FT, felnőttnek 1000 forint

Agymenő agymanók

A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik – ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, mindennapi munkájuk során pedig azon dolgoznak, hogy a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain. Vajon siker? Az agymanók különleges kalandokba csábítják Riley-t.

36. Kaláka Fesztivál

A 36. Kaláka fesztiválon a koncertre vágyókat két nagyszínpaddal várják, ahol a legkülönfélébb együttesek  lépnek fel. Fellép többek közt a Balkán Fanatik, a Kaláka és a Csík Zenekar is. A gyerekeknek sem kell lemondaniuk a fesztiválozásról. Őket a gyerekfesztivál különböző programjain felül Lázár Attila bábművész, Écsi Gyöngyi mesemondó előadása várja, és az érdeklődők még énekelt verseket is hallgathatnak Egerről.

Helyszín: Eger, 2015. június 25-28.

Animációs Film Fesztivál kicsiknek-nagyoknak

A 12. KAFF ideje alatt esténként fergeteges hangulatú koncertek várják a közönséget Kecskemét Főterén, ahol a zenekarok fellépését szabadtéri filmvetítések követik. Fellép többek között Szabó Balázs Bandája, a Kerekes Band és a Csík zenekar. A Művelődési Központban a 100 éves magyar animációt és a 30 éves Kecskeméti Fesztivál történetét bemutató kiállítás mellett Haris László fotóművész panorámafotóival és Bartal Kiss Rita bábművész munkásságával is megismerkedhetnek a látogatók.

A képregényrajongók is kipróbálhatják magukat. A Tudomány és Technika Házában a Magyar Képregény Szövetség által szervezett Comic Jamen képregényt rajzolhatnak a vállalkozó szelleműek, a kisebbek pedig Traub Viktória animációs-filmrendező legutóbbi, Vastojás című rövidfilmjéhez kapcsolódó gyerekfoglalkozáson vehetnek részt.

Helyszín: Kecskemét, több helyszínen

Kisoroszlán simogatás Gyöngyösön

Már csak két hétig lehet látogatni, sőt meg is lehet simogatni az oroszlánkölyköket a gyöngyösi Állatkertben! Mivel kölykök szépen fejlődnek és játékosak, a kisebb (130 cm alatti) gyermekek már nem engedhetőek be, de ettől a nagyobbak, illetve a felnőttek július 5-ig látogathatják és simizhetik őket! Hogy a “cicák” ne legyenek egyszerre leterhelve, így mindennap 10 és 12, valamint 15 és 17 óra között lehet őket kényeztetni, fotózni.

Fotó: gyongyos-zoo.hu

Gyereksziget a Hajógyárin

Utolsó hétvégéjéhez ért a Gyereksziget a Hajógyárin. Annyi színes programmal várják a gyerekeket, hogy fel sem tudjuk mindet sorolni. A kicsiknek lesz tánctanítás a Reggaeton tánciskola vezényletével, Aranyszamár Színház. Anyukáknak készülnek hordozós latin fitnesszel. Fellép Hevesi Imre, zenés gyermekműsorával, Rippelék a cirkusz tanodjával. Lesz kutyasimogató- és sétáltató, nem csak kicsiknek!

A programok tíztől hatig tartanak és INGYENESEK.

Éljenek a tündérek!

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a tündérek, manók, tiszta szívű lánykák és vitéz fiúcskák ünnepét, a Soproni Tündérfesztivált! A tündérünnep vendégei lesznek a Madzag Gólyalábasok, akik lovagi tornát mutatnak be, és eljön a Kalapos bűvész is. A Tündérfesztivál színpadán zenés és táncos előadások váltják majd egymást, fellép például a Buborék együttes, a Zabszalma zenekar, a TáncMese balettosai pedig eltáncolják Pöttöm Panna történetét.