Programajánló május harmadik hétvégéjén

Bábfesztivál Szegeden, őslénymustra Pécsett, felfedezők napja Budapesten... és még sok minden más május harmadik hétvégéjén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 20. Gyarmati Orsolya

Bábfesztivál Szegeden, őslénymustra Pécsett, felfedezők napja Budapesten… és még sok minden más május harmadik hétvégéjén.


AsiaCenter Egyszeregy Mesefesztivál – Kalandos mesék, mesés kalandok

Budapest, Asia Center, május 22. 10:00

Május 22-én, vasárnap immár negyedik alkalommal rendezi meg az AsiaCenter Egyszeregy Mesefesztiválját, ahol egy egész napra sárkányok, hercegnők és hősök birodalmává változik a XV. kerületi bevásárlóközpont. Idén is több ezer családra számítanak a szervezők az ingyenes programon, ahol mesés nyeremények is gazdára találnak

Felfedezők napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja

Budapest, Millenáris, május 21. 10:00

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság szervezésében a Felfedezők napját a Millenárison.

Múzeumok Majálisa

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, május 21 – 22.

A hétvégén a felnőtteknek szánt előadások, koncertek és meglepetés produkciók mellett sok-sok izgalmas gyerekprogrammal is várja a családokat a Magyar Nemzeti Múzeum. Az idén 21. alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisa a régvolt 19. századi majálisok szellemét és atmoszféráját idézi meg.

Őslénymustra a múzeumban

Pécs, Janus Pannonius Múzeum, április 22. – október 1.

A valaha élt legnagyobb testű ragadozó, az akár húsz méter hosszúságúra is megnőtt óriáscápa fogait is megcsodálhatjuk a pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán nyílt új kiállításon.

Szegedi Bábfesztivál

Szeged, Május 17. – május 20.

Idén Kecskemétről, Pécsről, Békéscsabáról és Egerből hoznak el a fesztivál nézőinek egy-egy állatmesét vendégeink. A hazai meghívottakon túl a vendégek közt üdvözölhetjük a Szabadkai Gyermekszínházat és a temesvári Merlin Bábszínházat is, akikkel több évtizedes együttműködés köt össze. Természetesen a Kövér Béla Bábszínház több előadását is megtekinthetik majd az érdeklődők.

Együtt lenni jó! – zenés alkotódélelőtt: Bognár Szilvia – Csintekerintő

Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér – május 21., szombat, 10:00

Bognár Szilvia gyerekműsorának esszenciája a Csintekerintő album. Az évszakok változására épülő Csintekerintő zeneiségében, szövegeiben és általános mondanivalójában is közvetítője annak a kulturális hagyománynak, melyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk: kihangsúlyozza a természet rendjét, megemlítve az ezekhez kapcsolódó szokásokat, hiedelmeket, néha csak jelzés értékkel, olykor hangsúlyosabban.

Florália – Római tavaszünnep

(Budapest, Aquincumi Múzeum – május 21-22.

Ezen a hétvégén a római kor legkedveltebb ünnepe, a FLORALIA, vagyis tavaszünnep elevenedik meg az Aquincumi Múzeumban. Erre az alkalomra fiatal virágkötők római ihletettségű kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet. A látogatókat Ókort idéző életmód és kézműves bemutatók várják, betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán- és kelta harcosok életébe és harci bemutatókon vehetnek részt. A program keretében kézműves foglalkozás, valamint római gyermek és ügyességi játékok is lesznek.