Programajánló május utolsó hétvégéjén

Próbatételek a Skanzenben, sportágválasztó Budapesten, török napok Tatán…és még sok minden más. Válogassatok a hétvégi programokból!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. május 27. Gyarmati Orsolya

Próbatételek a Skanzenben, sportágválasztó Budapesten, török napok Tatán…és még sok minden más. Válogassatok a hétvégi programokból!


Mészáros Gyuritól Harry Potterig

(Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) – szeptember végéig)

Vajon mi a közös Mészáros Gyuriban, Harry Potterben és Luke Skywalkerben? A Szabadtéri Néprajzi Múzeum új kiállítása egy erdélyi mese cselekményének segítségével mutatja meg a mesék sajátos logikáját, szimbólumrendszerét. A felnőtt látogatókat a kiállítás a rejtett jelentések, összefüggések izgalmas felfedésével szólítja meg, a gyerekeket pedig játékra invitálja: aki felcsap mesehősnek, és kiállja a próbatételeket, az elnyerheti a királykisasszony kezét.

Budapesti Nagy Sportágválasztó

 (Budapest, Merkapt Sportközpont – május 27-28.)

A május 27-28-án megrendezésre kerülő XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón minden eddiginél nagyobb sportági megjelenés képviselteti magát, várhatóan minden eddigi rekordot megdöntve 110 sportág próbál kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást a 20-22.000 látogatónak. A megjelenő sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál

(Tatai Vár és környéke – május 27-29.)

Legyünk részesei személyesen is a 16-17. század sorsdöntő eseményeinek, a magyar-török küzdelmeknek! Május 27-29-ig idén is részt vehetünk Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválján. A Tatai Vár és az Öreg-tó környezetében ismét megelevenedik az 1597. évi ostrom. A gyermekek számára egyértelműen a jövő tanulási módszere, amely a valóban átélt élményekre alapozza a biztos tudást. “Aprajafalvában” kézműves foglalkozások, és népi játszótér várja a gyerekeket.

Nyári Pagonyfeszt

 (Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum – május 28., szombat, 10:00)

Bemutatkozik a várva várt RUMINI KAPITÁNY, a lebilincselő sorozat záró kötete felolvasószínházzal, melyből ízelítőt kaptok az új kötetből! Eljön Berg Judit, aki dedikál majd és lesz Ruminis kvíz is! Sok új Pagony könyvvel, táncházzal élőzenével, színházzal, játékos fociedzéssel, cirkusszal és szuperhősképzéssel is várnak benneteket, de lesz óriási palacsintázás, virágültetés és rengeteg kézműves foglalkozás a Kisladikkal!

Gyermekhétvége a Vasúttörténeti Parkban

(Budapest, Vasúttörténeti Park – május 28-29.)

Május utolsó vasárnapja ismét a gyermekeké, idén a Vasúttörténeti Park pedig egész hétvégén őket ünnepli! A cél, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt. Közlekedésbiztonsági játékokon, kerékpár-ügyességi vetélkedőkön lehet részt venni, de a Park különleges interaktív járművei is várják a kicsiket és családjukat. Két fergeteges koncert is lesz a hétvégén: szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Zenekar zenél.

Bálint Ágnes Mesefesztivál

 (Vecsés, Főtér – május 28-29.)

Május 28-án és 29-én, hétvégén immáron negyedik alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változik, s mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot. A szervezők az idén az ÓRIÁSOK FÖLDJÉRE repítik a látogatókat, ahol nem csupán a játékok, de az élmény is garantáltan ÓRIÁSI lesz!

Városligeti Gyermeknap

 (Budapest, Városliget – május 28-29.)

A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. Fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, a Réparetekmogyoró Társulat, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty, a Budapesti Operettszínház művészei és a New Dance World, a La Vision artistaduó és László Attila.

Családok Nemzetközi Napja

(Budapest, Műszaki Tanulmánytár és Raktár – május 29., vasárnap, 10:30)

Hogyan készültek a családi fotók száz éve? Mit tettek hozzá a magyarok a fényképészet fejlődéséhez? Ki és hogyan találta fel az első írógépet? Ez alkalommal a több száz darabos fényképészeti és irodagép-történeti gyűjteményeink legérdekesebb tárgyaira koncentrálva mutatják meg a technikatörténet kuriózumait. A legkisebbek az írás világában merülhetnek el, többek között kipróbálva őseink íróeszközeit. Ezen a napon a kiállítások díjmentesen látogathatók és ingyenes programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket.