Programajánló március első hétvégéjén

Sárkányok mindig lesznek. Ahogy Mirr-Murr és Vuk is. Böngésszétek át programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. március 04. Gyarmati Orsolya

Sárkányok mindig lesznek. Ahogy Mirr-Murr és Vuk is. Böngésszétek át programajánlónkat!


Pintyőke cirkusz, világszám!

(Zalaegerszeg, Griff Bábszínház – március 4., péntek, 17:00, 7., hétfő, 10:00, 14:00)

Mit csinál egy cirkuszigazgató társulat nélkül? Bolyong, és sóhajtozik. És mit csinál a két kóbor macska, Mirr-Murr és Oriza-Triznyák, amikor vidéki barátaikhoz utazva fülükbe téved ez a bolyongó sóhaj? Meghallgatják, és mindent félre téve segítenek. Így történt, hogy hőseink a porondra, az izgalom, a jókedv, és Pintyőke megsápadt művészi ambíciói pedig az egekbe szálltak. Itt bizony cirkusz lesz, nem is akármilyen: világszám! Erről Csukás István felejthetetlen mesehősei gondoskodnak.

 

Bábozd zöldre az otthonod!

(Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ – március 5., szombat, 09:00)

A környezetvédelmet játékosan népszerűsítő programok a gyermekek élményalapú ismeretszerzésén túl szórakozást nyújtanak az egész családnak. Kicsik és nagyok öko-játszóházi programokon vehetnek részt a zöld gondolkodás jegyében. A kézműves foglalkozáson újrahasznosított játékokat készíthetnek. Papírból, bőrhulladékból, fonalmaradékból készülnek kis kedvencek, amiket a gyerekek természetesen hazavihetnek.

Lisztkukacok Akadémiája – Jazz játszótér

(Budapest, Zeneakadémia – március 5., szombat, 11:00)

A jazz játszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András, Bacsó Kristóf és Fenyvesi Márton mutat példát. Mert számukra a közös rögtönzés, mint minden igazán komoly játék, elsősorban a figyelemről és az odafigyelésről szól. A három nagyszerű muzsikus együtt találja ki a gyerekekkel a rögtönzések témáját és együtt építik fel a zenét.

Rutkai Bori zenés könyvbemutatója

(Budapest, Libri Mesebolt Duna Plaza – március 5., szombat, 15:00)

A tavaly megnyitott Libri Mesebolt hetente jelentkezik gyereknek szóló programokkal. Március 5-én Rutkai Bori vadonatúj, Pizsamátor című könyvének zenés bemutatója lesz, ahol a Ruttkai Bori Banda szórakoztatja a gyereksereget.

Mesekoncert Manóknak

(Budapest, Concerto Zeneház – március 6., vasárnap, 11:00)

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket. Az évad során minden érzékszervünkre szükség lesz, hiszen az egyes alkalmak a Hallás, a Tapintás, a Szaglás, az Ízlelés és a Látás témáját járják körül – ezekhez kapcsolódik a játék, az előadáson elhangzó dalok és a sorozat visszatérő vendége, Méhes Csaba pantomimművész játéka is.

Sárkányok mindig lesznek

(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum – március 7. – november 6.)

A sárkányok évezredek óta foglalkoztatják az emberek fantáziáját. Szerepelnek a különböző mitológiákban, legendákban, a legkorábbi képi és szöveges emlékekben is. A sárkány elleni küzdelem, a harc motívuma azzal szembesít, hogy az élet nehézségeit nem lehet kikerülni, a hősnek küzdenie kell azért, hogy létének magasabb szintjére jusson. A PIM minden korosztály számára élményszerű találkozást nyújt a sárkányok izgalmas világával. Eredeti műtárgyak mellett kipróbálható másolatok, kreatív játékok is gazdagítják a kiállítási teret.

Vuk

(Budapest, Müpa – március 9., szerda, 10:30, 15:00)

Fekete István meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban megelevenednek a jól ismert figurák, Karak, Vahur, Tás, a “Simabőrű” és még számos szereplő mellett természetesen Vuk is, “akinek” játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet. Csalafinta csíntevésein és kalandozásain keresztül a kis róka a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet.