Programajánló október 1. hétvégéjére

Kutatók éjszakája, múzeumok őszi fesztiválja, állatok világnapja, és még sorolhatnánk, de inkább olvassátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
állatok világnapja
2016. szeptember 30. Gyarmati Orsolya

Kutatók éjszakája, múzeumok őszi fesztiválja, állatok világnapja, és még sorolhatnánk, de inkább olvassátok el programajánlónkat!


Cellux Mese Piknik

(Budapest, Fekete Kutya – október 2., vasárnap, 10:00)

Idén is megszervezik a Cellux Pikniket a Design Héten, ami a Cellux Csoport különböző tevékenységeit és az elmúlt év legsikeresebb projektjeit mutatja be. Ezúttal a programok a mese tematikája köré épülnek. A mesék fontos részét képezik életünknek és nem csak gyerekkorunkban lehetnek ránk hatással – előadásokon és meseterápiás foglalkozásokon a felnőttek is megismerkedhetnek a módszertannal és a mesék erejével.

Csinnadratta

(Budapest, Óbuda, Csobánka tér – október 1-2.)

Ingyenes utcaszínház a Csobánka téren kicsiknek és felnőtteknek. Ott lesz a Mikoropódium Családi Bábszínház, Écsi Gyöngyi, Pályi János elhozza vásári bábjátékát, a Vitéz Lászlót, Sarkadi Bence marionett bábokkal ad elő történeteket, míg a Kajárpéci Vízirevü és a Barboncás Társulat a felnőtteket szórakoztatja. Emellett lesz bábautomata, interaktív és zenés gólyalábas produkció, az aprónép legnagyobb örömére pedig a Tintaló Cirkusz várja sátrába a nagyérdeműt!

Állatok világnapja

(Országszerte – október 1-2.)

Minden évben október 4-én ünnepeljük az Állatok világnapját, mely egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Érdemes ellátogatni a közeli állatkertekbe, vadasparkokba, hogy feltöltődjünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

Szülinapi Pagonyfeszt – 15 éves a Pagony

(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum – október 1., szombat, 10.00)

Rengeteg programmal és meglepetéssel vár minden látogatót a Pagony a 15. születésnapján, október 1-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Egész napos mozizással bemutatkozik a Hoppimesék című rajzfilm és a könyv is, de elsőként látható majd az Egy kupac kufli című rajzfilm is. Lesz kutyás bemutató, Gryllus Vilmos koncert és lehet majd egyedi Pagony emlékkönyvet készíteni, melynek minden oldalát a szerzők és illusztrátorok kifejezetten erre a születésnapra tervezték, írták, rajzolták.

Muzsikál az erdő

(Gyula, Szentmárton – szeptember 30. – október 2.)

A rendezvény fő célja a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntartható fejlődésre nevelés és az egészséges életmód népszerűsítése. A programok között lesznek kirándulások, kerékpártúrák, sportrendezvények, ismeretterjesztő előadások, képzőművészeti kiállítások és erdei komolyzenei koncertek. A legkisebbeket játszóház, kézműves foglalkozások és vásári forgatag várja.

Kutatók éjszakája

(Országszerte, több helyszínen – szeptember 30., péntek)

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a természettudományok iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket. A rendezvény célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, és megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

(Országszerte, több helyszínen – szeptember 26. – november 13.)

Közel 1 700 programmal várja országszerte a látogatókat több mint 150 muzeális intézmény a 2016. szeptember 26-án kezdődő, és hét héten át tartó Múzeumok Őszi Fesztiválja. A rendezvénysorozat ebben az évben is tíz téma köré csoportosul. A fesztivál kiemelt célcsoportjai közé tartoznak a pedagógusok, iskolai osztályok, oktatási intézmények, kisgyerekes családok, akiknek a tíz témakör közül több is kínál célzott programokat. Idén először az őszi szünet idejére iskolásoknak és családoknak szóló érdekes rendezvényekkel, őszi múzeumi táborokkal is készülnek a muzeális intézmények, az Ősz(i)re hangoltunk programtematika keretében.