PROGRAMAJÁNLÓ: október 10-12.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 10. Paulik András

II. Kürtőskalács Fesztivál

Budapest
2014. október 10. – 2014. október 12.

Web: www.kurtoskalacsfesztival.hu

A Vitéz Kürtős idén is nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis azontúl, hogy október 10-12. között megrendezik a II. Kürtőskalács Fesztivált, kajakba pattannak és a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig eveznek, hogy életeket menthessenek. Az őszi “kürtős-ünnep” még a tavalyinál is izgalmasabbnak ígérkezik. A családi hangulat változatlan, azonban a terület kibővül, és rekorddöntésre is készül a Vitéz Kürtős Team.

Színes programokkal, koncertekkel, gyermek-előadásokkal várják az édesszájú kicsiket és nagyokat. Fellép többek között Dér Heni, Tóth Gabi, az Indygo zenekar, Csepregi Éva a Neoton Swing műsorával és Takács Nikolas is. Lesz látványsütöde, “manóház”, ahol tíz kürtőskalácssütő mester is szorgoskodik majd, így a kiszolgálás is gyorsabb lesz. A “Csináld magad” sátorban 1-1 sztárvendég segíti majd a lelkes sütni vágyókat, ahol természetesen a mobil, Bake ‘n’ Roll sütőink is szerepet kapnak

Helyszín: Városliget


Városligeti cirkuszparádé

Fővárosi Nagycirkusz október 11. (szombat) 10:00
    
Október 11-én 10 órakor, a Fővárosi Nagycirkusz elől indul az immár hagyományosnak mondható, korábbi években hatalmas közönségsikerrel megrendezett Cirkuszparádé.

A színes, látványos parádén felvonulnak kosztümös artisták, lovas huszárok, mazsorett lányok, brazil szamba táncosok, gólyalábasok, valamint a Zéró Gravitáció című műsor teljes társulata. A pompás menet egészen a Hősök teréig vonul, majd visszatér a cirkusz elé, ahol a felállított színpadon igazi kedvcsináló cirkuszi programmal, táncosokkal, a Baross Imre Artistaképző növendékeinek produkcióival és bmx bemutatóval várnak mindenkit.

Az idei parádé a korábbiaknál több fellépővel és különleges látványos produkciókkal nyújt felejthetetlen élményt minden cirkuszbarátnak.

A Zéró Gravitáció – repülő cirkusz című műsor október 11-től december 31-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.


Őszi PagonyFeszt

Budapest
2014. október 11.

Programok a könyveken túl!

Érkezik az Őszi PagonyFeszt – a Pagony Kiadó népszerű fesztiválsorozatának őszi állomása ismét színes, változatos programmal várja a könyvszerető családokat október 11-én, szombaton egész nap a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Kiadó frissen megjelenő könyveihez kapcsolódó programok között ott lesz Bogyó és Babóca, akik sportolni fognak, Boribon pedig koncerttel várja a kicsiket. Vadadi Adrienn újabb óvodásoknak szóló mesekönyve is bemutatkozik éneklős-játszós, vidám foglalkozással. A nagyobbakat színházba várja Emilía és az angyal, valamint reggeltől estig számtalan kreatív, vicces, interaktív könyvbemutatóra számíthatnak a látogatók.

A PagonyFeszt elsődleges célja, hogy a közönség találkozhasson a jól ismert gyerekkönyvek szerzőivel, illusztrátoraival, és ezáltal közelebb kerülhessen a kortárs magyar gyerekirodalomhoz.

Belépő felnőtteknek: 600Ft
Belépő gyerekeknek (0-14 éves korig): 300Ft
Családi belépő: 1100 Ft (1 felnőtt + 2 gyerektől)
A belépőjegyek érvényesek ezen a hétvégén a PIM összes kiállítására.

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.