Programajánló október utolsó hétvégéjén

Rajzfilmünnep, Star Wars-nap, Kaláka és Harry Potter. A hosszú hétvégén ezeket ajánljuk nektek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. október 28. Vajda Boglárka

Rajzfilmünnep, Star Wars-nap, Kaláka és Harry Potter. A hosszú hétvégén ezeket ajánljuk nektek.


Halloween a Csopa Camponában

(Budapest, Csodák Palotája, Campona – október 29-31.)

Ha Halloween-re csak egy kicsit ijesztő, de gyermekekkel is látogatható programot keresel, a Csopa Campona kitűnő választá lehet! 2016. október 29-31-én vigyorgó töklámpásokkal, trükkös-tökös ügyességi játékokkal, rejtvényekkel, feladványokkal és Halloweenhez köthető kísérletbemutatókkal várnak minden borzongani vágyó érdeklődőt.

Star Wars Fantasy 5.1 – Az ébredő hangerő

(Budapest, MOM Kulturális Központ – október 30., vasárnap, 15.00)

Október 30-án kerül megrendezésre a MOM Kulturális Központban a Star Wars Fantasy délután. 15 órától ingyenes programok, Star Wars-előadások, Simon Zoltán poszterkiállítása, jelmezes bemutatók és LEGO-kiállítás, valamint Jedi-tréning és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének jelmezesei várják az érdeklődőket. 19 órától a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar egész estés Star Wars-koncertjét hallgathatják meg a résztvevők.

Hamupipőke

(Budapest, Duna Palota – október 30., vasárnap, 10.30)

A Noir Színház előadása a fiatal Hamupipőke történetét meséli el, aki szülei halála után mostohaanyjával és annak két lányával él kiszolgáltatott szolgasorban. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák a fiatal lányra, és cselédként tartják a háznál, Hamupipőke nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: “légy bátor és kedves”. Amikor a királyi udvar meghívókat küld szét, hogy a fiatal hercegnek menyasszonyt találjanak, Hamupipőke reménykedni kezd, hogy ő is rátalálhat a boldogságra. Gonosz mostohaanyja azonban megtiltja, hogy részt vegyen a bálon. Ám ahogy a mesékben az lenni szokott, a segítség sem várat sokat magára: egy varázslatos tündér segítségével örökre megváltozik a fiatal lány élete.

Gyerekek a Holdon

(Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, Vármúzeum – október 29., szombat, 11.00)

Családi délelőttre várnak minden érdeklődőt a Gyerek/Kor/Kép – Gyermek a magyar képzőművészetben című kiállításhoz kapcsolódóan. A programra érkező családok egy képzeletbeli utazást tehetnek a Holdra. A kiállításon szereplő képek megfigyelése közben közösen lehet alkotni: rajzolni, ragasztani és maketteket készíteni.

Kaláka: Nálatok laknak-e állatok?

(Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum – október 29., szombat, 15.00)

A gyerekeknek szánt első Kaláka zenéskönyv 1986-ban ezt a címet viselte: Nálatok laknak-e állatok? Bizonyára sokan emlékeznek a szülők közül is gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával. A Kaláka együttes ezt a régi műsorát újabb dalokkal is kiegészítette. A koncerten minden az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt, – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek. A dalok között több érdekes hangszert is megismerhetnek a gyerekek.

Harry Potter nap a Libri Meseboltban

(Budapest, Libri Mesebolt Duna Plaza – október 29., szombat, 11.00)

Egy egész nap a Harry Potter-könyvek jegyében a Libri Meseboltban! Minden rajongó gyereket szeretettel várnak az ingyenes programokra: kvízjátékkal, nyereményekkel, varázspálca-készítéssel, Teszlek Süveg hajtogatási praktikákkal, Harry Potter-színezőkkel és egy kis meglepetéssel is készülnek a szervezők. A varázslatos Harry Potter-hangulat garantált!

Országos Rajzfilmünnep

(Országszerte, több helyszínen – október 28-29.)

A KEDD animációs műhelye negyedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2016. október 29-én az Animáció Világnapja alkalmából. Az országos vetítéseken az elmúlt több mint fél évszázad máig rendkívül népszerű magyar rajzfilmjeiből választhatnak az érdeklődők, mint pl. a Macskafogó, a Szaffi, a Lúdas Matyi, Vízipók-csodapók, A kockásfülű nyúl, Vuk, de találkozhatnak az előző évek Rajzfilmünnepeinek nagy sikerével, a Bogyó és Babóca mesesorozattal is. Sok helyszínen a zömmel ingyenes vetítések mellett most is számos program várja a látogatókat: kiállítás, rajzfilmünnepi kvízjáték értékes nyereményekkel, kézműves foglalkozás, pályázat és sok-sok más, vidám élmény!