Programajánló szeptember utolsó hétvégéjére

Borús, szeles, egyre hűvösebb idő várható a hétvégén, de ez ne szegje senkinek a kedvét. Hétvégén most is szuper programokban lehet része országszerte annak, aki kidugja az orrát a lakásból.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi programok
2015. szeptember 24. Csontos Dóra

Borús, szeles, egyre hűvösebb idő várható a hétvégén, de ez ne szegje senkinek a kedvét. Hétvégén most is szuper programokban lehet része országszerte annak, aki kidugja az orrát a lakásból.


Bábok éjszakája

Bábelőadásokkal, családi bábszínházzal, kézműves foglalkozással és éjszakai hullámvasutazással várják a közönséget péntek este a Holnemvolt Parkban a Bábok éjszakája elnevezésű programon.
Babszem Jankó meséjét a Ziránó Színház eleveníti fel, a világ legkisebb bábjait életre keltő Mikropódium előadásában pedig Lénárt András különleges bábjátékát lehet megtekinteni az éjszaka folyamán két alkalommal. Aracs Eszter egy miniatűr cirkuszi produkciót varázsol a nézők elé guruló bábszínházában, a Hepp Trupp előadásában pedig A három kismalac és a farkasok című előadást láthatja a közönség.

Az este folyamán a Holnemvolt Park összes játéküzeme is működik és éjszakai hullámvasutazásra is lesz lehetőség.

Ingyen vitorlázás a Balcsin

A Nyitott Balaton szeptember 25. és október 5. között zajló kampánya idején színes programokkal, ingyen vitorlázással, kedvezményes szobafoglalással, újborokkal szeretnék ősszel is a Balatonhoz csábítani a turistákat, az akcióhoz 182 szálláshely és 86 vendéglátóhely csatlakozott. A tó körül, több vendéglátóhely kedvezményes menüket kínál, és a csatlakozó szállásadók 20 százalékot engednek szobaáraikból.

Részletes leírás itt.

Jótékonysági koncert

Közel 100 neves előadóművész közös koncerttel áll szeptember 26-án a Papp László Sportaréna színpadára, hogy felhívja a figyelmet a hazai gyermekéhezés megszüntetésének fontosságára. Az éhező gyermekek támogatására szervezett koncert délelőtt tíztől és este tíz között lesz a Sportarénában. A jegyeket jelképes 1000 forintért kaphatók. Ez az egy kétgyermekes család napi minimum étkezési költségét fedezi. Az eseményen többek közt fellép: a 30Y, az Animal Canibals, Anna & the Barbies, az Apacuka, Bereczki Zoltán, a KFT és a Magna Cum Laude is.

Oktoberfest Budapesten

2015-ben az Oktoberfest második alkalommal kerül megrendezésre Budapesten. Az Oktoberfest Budapest a Felvonulási téren ezúttal 4500 m2-es fűtött sörsátorral, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, több színpaddal, hazánk legnagyobb retro együtteseivel, utcabáljával, hangulatidéző sramli zenéivel, óriás kalandparkkal és az Álomautó Múzeum nagyszabású autó show-jával készül a sörök szerelmeseinek 2015. október 1-4 között.

Hazánk kézműves sörfőzdéi és nemzetközi sörmanufaktúrái mellett megtalálható lesz a rendezvényen a ‘Budapest Utca’, fővárosunk kedvelt szórakozóhelyeivel, pubjaival, street food éttermeivel. A ’Világkonyhában’ nemzetközi ételek mellett a látogatók megkóstolhatják az egzotikus országok söreit, és sörből készült ételeit is. Továbbá a ’Kultúra Főutcáján’ ismét találkozhatnak hazánk népszerű színházaival, társulataival és kedvükre válogathatnak Budapest legnagyobb söröskorsó börzéjén!

Kutatók éjszakája

Országszerte 41 városban, 150-nél is több helyszínen mintegy kétezer program közül válogathatnak az érdeklődők a 10. alkalommal megszervezett ingyenes rendezvényen, amelynek célja közelebb hozni a természettudományt a társadalomhoz és népszerűsíteni a kutatói életformát.

Bemutatkoznak a kutatók, és megismerhetjük azt a folyamatot, ahogy „az élet, a világmindenség meg minden” titkait megfejtik. Bepillanthatnak a látogatók különleges, máskor nem látogatható helyszínekre, megismerhetnek érdekes embereket, akik közelebb hozzák az érdeklődőkhöz a tudomány érdekességeit, aktualitásait.

A Kutatók éjszakája prgramsorozat részletes leírását itt találja.