Programok a pünkösdi hosszú hétvégére

Bár az időjárás nem kecsegtet sok jóval, ne szabad elkeseredni. Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hosszú hétvégére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 22. Csontos Dóra

Bár az időjárás nem kecsegtet sok jóval, ne szabad elkeseredni. Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hosszú hétvégére.


Fehérvári pünkösdi virágálom

Május 22-én, pénteken 17 órakor Székesfehérváron a Városház téren kezdődik a Pünkösdi Virágálom elnevezésű program, ahol virágdíszbe öltözik az egész belváros. A Jancsárkert termelői piaca pünkösdi kóstolóval, a Szent István Király Múzeum keleti porcelánok kiállításával, a Terembura pedig interaktív sétával várja a gyereket. Lesz kézműves foglalkozás, koncert, virágkötés és kisvonatos városnézés valamint kirándulás a Bory-várba.

Helyszín: Székesfehérvár belváros, május 22-25

Éjszakai fürdőzés a Rudasban

Különleges élményben lehet részed, ha éjszakai fürdőzésre szánod rá magad a pünkösdi hétvégén. Pénteken és szombaton a normál nyitva tartáson felül este tíz és hajnali négy között lesz lehetőséged csobbanni a Rudasban.

Helyszín: Rudas Gyógyfürdő és Uszoda (1013 Budapest, Döbrentei tér 9.), május 22-23

Sárkányeresztőfesztivál

Idén 25. alkalommal rendezik meg a nemzetközi sárkányeresztő fesztivált Pákozdon. Sárkánydombon a hétvége folyamán a látogatók szerencsés széljárás estén láthatnak hatalmas állatfigurákat formázó-, történelmi jelentőségű-, vontató-, trükk- és precíziós sárkányokat. valamint látható lesz a közel 300 darabos sárkánykapu is. Több kuriózumnak számító programlehetőség is kínálkozik, a sárkánykészítéstől kezdve, kincskereső játékon, ólomkatona öntésen, a sétahajózáson át a Katonai Emlékpark látogatásáig.

Helyszín: Sárkánydomb, május 23-24

Skanzeni koronázás

Pünkösdi király-választás és királyné-járás, kirakodóvásár, népzene-, néptánc forgatag várja a látogatókat a pünkösdi hétvégén Szentendrén, a Skanzenben. A fiúkat ügyességi játékokkal várják, lesz körhinta, halászat és solymászat, tápéi gyékényszövés, a szülőknek birkapörkölt-főzés. 

Helyszín: Skanzen, május 24-25 09:00-18:00

Virágot a szeretettnek

Budapest szívében, a Március 15. téren egy ezer négyzetméteres virágszőnyeget csodálhattok meg május 24-én, vasárnap 11 órától. A virágcsoda több mint 40.000 élő és vágott virágból készül és minden szála elvihető, hogy meglepjétek azokat a nőket, akik fontosak számotokra.

Helyszín: Erzsébet híd pesti hídfő, a Március 15. téren, május 24

Kaland-vár a Vajdahunyadvárban

Idén is megrendezésre kerül a Vajdahunyadvárban a Kaland-vár játékkiállítás és vásár.  A kicsiket és nagyokat többek közt játszóházak, kreatív játékok, újdonságok, társasjátékok, kézműves foglalkozások, gipszfestés, arcfestés, nagy márkák és kézműves mesterek bemutatkozása várja. Azokat, akik elfáradtak a nagy játékban zenekarok, táncház valamint bábszínház hívja egy kis lazításra.

Helyszín: Vajdahunyadvár, május 23-25

Csillagok testközelből

Első hétvégéjén várja a lelkes csillagászokat a Zselici Csillagpark. A “Hozd el a távcsöved” , olyanok ajánlják, akik rendelkeznek valamiféle égboltvizsgáló eszközzel, de nem tudják, pontosan mire is alkalmas a műszer, hogyan kezdjenek neki, mik az első lépések, mi látható vele és mi nem.

Helyszín: Zselici Csillagpark (7477, Zselickisfalud 064/2 hrsz.) május 23