Programok Advent harmadik vasárnapjára

Advent harmadik vasárnapján minden a várakozásról szól. A programok is erről árulkodnak! Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivál Gyula

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
advent
2013. december 13. Gyarmati Orsolya

Advent harmadik vasárnapján minden a várakozásról szól. A programok is erről árulkodnak!

Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivál Gyula

Egy hosszúhétvégén át, számtalan helyszínen csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre: méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatójára, kóstolására és vásárára a gyulai sportcsarnokban. Méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése, kóstolása is a program része. Adventre készülődnek, a gyerekeket kézműves programokra várják. Lehetőség lesz múzeumi látogatásra kedvezményesen és mézkóstolásra.

Info: itt

Gyerekkarácsony a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Programok gyerekeknek és családoknak egész nap, valamint MESE- ÉS IFJÚSÁGI KÖNYV CSEREBERE 10 órától 18 óráig: “Van olyan könyved, amitől megválnál, hogy más is végigizgulhassa a történetet? Ugyanazt a könyvet kaptad a szülinapodra és tavaly Karácsonyra? Már rongyosra olvastad a Harry Pottert, de nincs meg az Emil és a detektívek vagy a Szent Johanna Gimi 6. része? Az öcsinek szeretnél valami jót, mert már tervbe vetted, hogy megtanítod olvasni? Gyere el hozzánk, hozd el elajándékozandó, megunt, kinőtt könyveidet és válassz új olvasnivalót!
Minden jó állapotú könyvért adunk egy kupont, amiért a piacon másik könyvet választhatsz. A piacon esetleg megmaradó könyveket a Katolikus Karitász Gyermekek a gyermekekért akciója keretében juttatjuk el rászoruló gyerekeknek és Te magad is hozhatsz olyan könyveket, amelyeket nem cserélni, hanem ajándékozni szeretnél!Amit még ígérhetünk: ha már a piac teljes kínálatát végigböngészted, akkor sem fogsz unatkozni! Számos izgalmas programmal várunk egész nap.”

Info: itt

Kucok – zenés mesejáték

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. A program december 15-én, vasárnap 16.00-kor kezdődik a MU Színházban!

Info: itt

Disney on Ice – A fantázia birodalma

Minden gyermek álma, a mesés Disneyland most pár napra elérhető közelségbe kerül, hiszen Budapesten vendégeskedik szinte az összes rajzfilmsztár – korcsolyákon csusszannak, és jeges varázslattal borítják be az egész Arénát.Az előadások pénteken, szombaton és vasárnap tekinthetők meg a Papp László Sportarénában!

Info: itt

Matinékoncertek sorozat: Hull a pelyhes fehér hó…

December 15-én délelőtt 11-kor kezdődik a Művészetek Palotájában az a matinékoncert, amely ezúttala a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű dalocskára épül. Kevés melódia van, amelyet annyian ismernek a világon, mint a koncert műsorán szereplő művek alapjául szolgáló francia gyermekdalt. A magyar gyerekek által Mikulás-dalként énekelt dalocska először 1761-ben jelent meg nyomtatásban, azóta több híres zeneszerző, köztük Johann Christoph Friedrich Bach, Mozart, Haydn, Liszt, Elgar, Saint-Saëns és Dohnányi Ernő is feldolgozta. A koncerten e feldolgozások közül ismerhetünk meg néhányat, felfedezve a jól ismert dallam újabb, eddig ismeretlen arcait, megcsodálva a zenében rejlő végtelen lehetőségeket.

info: itt