Programok augusztus első hétvégéjére

Ezen a hétvégén is bőséges a programválaszték! Böngésszetek kedvetekre!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. augusztus 05. Gyarmati Orsolya

Ezen a hétvégén is bőséges a programválaszték! Böngésszetek kedvetekre!


Ördögkatlan Fesztivál

(Beremend, Kisharsány, Mokos, Nagyharsány, Villánykövesd – augusztus 2-6.)

Augusztus első hetében ismét színészek, zenészek, művészek szállják meg Villány környékét, hogy az év egyik legbarátságosabb fesztiválját rendezzék, rengeteg előadással, koncerttel, kiállítással, és egyéb művészeti programokkal. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, lesz Csokigolyó-koncert, eljön a Rutkai Bori Banda, az Alma Együttes és az Eszter-lánc zenekar. Lehet majd hangszert “simogatni”, mesejátékokat nézni, és közös, családi túrákat tenni. A Veled kerek Egyesület egész napos programmal várja a családokat.

Tudományos előadások és kísérleti bemutatók az Agórában

(Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont)

Az Agóra Tudományos Élményközpont Interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók. A programok egész augusztusban hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdődnek, hétvégén 11-től 17 óráig óránként indulnak

Grim(m)aszok

(Balatonfenyves, Balatonboglár, Balatonföldvár, Kultkikötő – augusztus 4., 5., 6., 11:00)

A Figurina Bábszínház előadásában közönséges használati tárgyak adnak elő négy ismert Grimm-mesét (a “Hófehérke és a hét törpe” címűt gyertyák, “A nyúl meg a sün” történetét fürdőszobai tárgyak, a “Csipkerózsiká”-t varróeszközök, a “Piroska és a farkas” meséjét pedig zöldségek és konyhai eszközök játsszák), bizonyítván, hogy a fantázia segítségével minden életre kelhet.

MineShow a Millenárison

(Budapest, Millenáris C, D, E csarnok – augusztus 6-7.)

Augusztus 6-án és 7-én a Millenárisra várnak minden Minecraft rajongót! Izgalmas programokkal, versenyekkel, érdekes előadásokkal, a legnagyobb Minecraft játékosokkal, és videós sztárokkal várnak minden érdeklődőt a MineShow Nyár rendezvényre.

A Velencei-tó élővilága kétkerékről nézve

(Agárd, Agárdi Parkerdő – augusztus 7., vasárnap, 9:00)

Augusztus 7-én adománygyűjtő kerékpáros tókerülés lesz a Velencei-tónál. Az indulókat az Agárdi Parkerdő büféjéhez várják, a résztvevők oklevelet, valamint az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő kedvezményes belépő megváltására jogosító kupont kapnak. A nevezési díjból a szervezési és rendezési költségek levonása után fennmaradó összeggel a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját támogatják.

Ünnepeljük együtt a 150 éves Budapesti Állatkertet!

(Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert – augusztus 9., kedd, 9:00)

Augusztus 9-én ünnepeli a Fővárosi Állat- és Növénykert megnyitásának 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból az Állatkert egész napos programokkal, zenével, mesével, sok játékkal és változatos szülinapi rendezvényekkel várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.