Programok május első hétvégéjére

Május első hétvégéje mi másról is szólhatna, mint az anyák napjáról és a majálisról? Olvassátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. április 29. Gyarmati Orsolya

Május első hétvégéje mi másról is szólhatna, mint az anyák napjáról és a majálisról? Olvassátok el programajánlónkat!


Testünk, a csoda

Budapest, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, április 26-30.

Kispesten, április 26-30. között – öt napon át – vendégeskedik a Testünk, a csoda című, az emberi test működését interaktív játékokkal bemutató utazó tárlat. A KMO-ban felállított paravánokon összesen 750 kép mutatja be, többek között az egészséges életmódra nevelést, prevenciót, az elsősegély-nyújtási ismereteket, a kórházi szűrővizsgálatokat, az önvizsgálatot és további 500 kép szemlélteti az emberi test nyolc szervrendszerének különlegességeit. A kiállítás mellett 17-féle interaktív eszközzel játszhatnak a KMO-ba látogatók.

Családi nap

Budapest, Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény, április 30., szombat, 10:00

Hogyan készül az ólomkatona? Keresd meg a “Vas-Rengetegben” megbújó mesebeli lényeket és alkoss saját történetet! – Ólomkatona öntés és műhelyfoglalkozás a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben. A családi napon a látogatók a gyűjtemény mesebeli figuráit is felfedezhetik, a tárlatvezetésen pedig az egykori öntöde működését és a kiállítás legszebb darabjait ismerhetik meg.

Anyák napi ajándékkészítés és Apacuka koncert

Budapest, Libri Mesebolt Duna Plaza, április 30., szombat, 14:00

Minden gyereket szeretettel várnak április 30-án délután a Duna Plaza I. emeletén lévő Libri Meseboltban közös anyák napi ajándékkészítéssel és az Apacuka zenekar koncertjével! A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

Hamupipőke

Budapest, Duna Palota – április 30., szombat, 15:00

A klasszikus mese színpadi feldolgozása a fiatal Hamupipőke történetét meséli el, aki szülei halála után mostohaanyjával és annak két lányával él kiszolgáltatott szolgasorban. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák a fiatal lányra, és cselédként tartják a háznál, Hamupipőke nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: “légy bátor és kedves”. Amikor a királyi udvar meghívókat küld szét, hogy a fiatal hercegnek menyasszonyt találjanak, Hamupipőke reménykedni kezd, hogy ő is rátalálhat a boldogságra.

Csirke-Csülök Fesztivál

Nagyvázsony, Kinizsi Vár, április 30. – május 1.

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Csirke-Csülök Fesztivál. Csodálatos környezetben, a Kinizsi Várnál 2 nap alatt rengeteg bemutatóval, előadással várják a kulturált környezetben kikapcsolódni vágyókat. Mindez természetesen a hagyományos csirkés és csülkös ételek kíséretében, Szőke András korabeli gasztronómiai bemutatójával. A gyerekeket Rudi Bohóc szórakoztatja, de kézműves foglalkozásokkal, gyermek előadásokkal és fazekasbemutatóval is készülnek a szervezők.

Városligeti Majális

Budapest, Városliget, április 30. – 2016. május 1.

Töltse családjával, barátaival és munkatársaival a majális hétvégét a Városligetben, a Vajdahunyad Vár előtt! Vidámpark, dodgem, óriáskerék, légvárak, póni lovaglás, hazai ízek és kézművesek várják a kedves vendégeket! Mindenkit szeretettel várnak egy hamisítatlan városligeti majálisra. A rendezvény látogatása ingyenes!

Békéscsabai Vitézi Játékok

Békéscsaba, Gabonamúzeumban, CsabaPark , április 30. – május 1.

Kétnapos történelmi játék várja az érdeklődőket színes vásári forgataggal, középkori jurtákkal, sátrakkal, hadibemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, mintegy száz kosztümös közreműködő segítségével. A játékok Mátyás király udvarába, idejébe viszik el a látogatókat. Mikoron Mátyás király fiának, Corvin Jánosnak felajánlotta a gyulai uradalmat.