Programok szeptember 4. hétvégéjére

Kakaókoncert, ritmuskoncert, Eszterlánc-koncert...és még sokminden más!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. szeptember 22. Gyarmati Orsolya

Kakaókoncert, ritmuskoncert, Eszterlánc-koncert…és még sokminden más!


20 éves a Csodák Palotája

(Budapest, Csodák Palotája Campona és Csodák Palotája Playbar – szeptember 23-25.)

Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a CSOPA, ezért szeptemberben mindkét helyszínen szülinapi programokkal, kedvezménnyel várnak minden tudomány iránt érdeklődőt. A Camponában kísérletbemutatók lesznek az elmúlt 20 év kedvenc kísérleteiből, míg a Playbar közösségi terében 10 kiállító mutatkozik be, s hozza el az érdeklődőknek az általuk képviselt tudományterület érdekességeit látványos, interaktív módon, hogy a látogatók ne csak lássák, de át is tudják élni azok sokszínűségét.

Kerekdomb Fesztivál

(Tállya, több helyszínen – szeptember 23-25.)

Szeptember 23. és 25. között összművészeti fesztivált rendeznek Tállyán, ahol három napon át színházi és irodalmi előadásokkal, koncertekkel, hangversennyel, sporteseményekkel, gyerekprogramokkal, felfedező túrákkal, gasztro- és kézműves vásárral, kreatív foglalkozásokkal és borkóstolókkal várják a látogatókat. Gyerekkoncerttel érkezik a Kaláka, Szalóki Ági, Rutkai Bori Bandája, valamint a Czutorborsók, a legkisebbeknek pedig Ringató foglalkozást tartanak.

Eszterlánc mesezenekar

(Budapest, MOM Kulturális Központ – szeptember 24., szombat, 10.00)

Megjelent az Eszter-lánc mesezenekar második CD-je. Lehet vele dudorászni, ringatózni, gurgulázni, mormologni, kacarászni, topogni, forogni… Kortárs költők megzenésített világába hív, de gyerekkorunkból jól ismert svéd gyerekversek is helyet kaptak rajta.

Tititá – Kalandozások Ritmusországban

(Budapest, Kaszásdűlői Kulturális Központ – szeptember 24., szombat, 16.00)

Novák Péter Tamkó Sirató Károly verseit idézve közérthető, interaktív módon mesél a gyerekeknek a hulladék felhasználásáról, újrahasznosításáról, vagy éppen a családi, baráti kapcsolatok fontosságáról. Partnerei muzsikusok és egy táncospár – “Titi” és “Tá” – akikkel Ritmusországba kalandozik, a gyerekközönséget választva útitársul.

Kakaókoncert Fischer Ivánnal

(Budapest, Budapesti Fesztiválzenekar próbaterme – szeptember 25., vasárnap, 14.30 és 16.30)

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Kakaókoncert-sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér 5 és 12 év közötti gyerekeknek – és persze szüleiknek, nagyszüleiknek. Idén is szeretettel várják a családokat kötetlen interaktív koncertekre, utána pedig, amikor lecseng a muzsika, a pöttyös bögrékben gőzölgő kakaóra.