Repülőgépen szült egy román kismama

Hihetetlen: eggyel több utassal ért földet, mint ahánnyal felszállt a Wizz Air Valenciából Bukarestbe tartó járata, miután a repülőgép fedélzetén egészséges fiúgyermeket szült egy román nő - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2013. december 19. Szaurella

Hihetetlen: eggyel több utassal ért földet, mint ahánnyal felszállt a Wizz Air Valenciából Bukarestbe tartó járata, miután a repülőgép fedélzetén egészséges fiúgyermeket szült egy román nő – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.


A várandósság kilencedik hónapjában lévő nő csak a landolás előtt néhány perccel kért segítséget. A társaság közleménye szerint leszállás közben az utaskísérők egyike és egy a fedélzeten tartózkodó orvos vezette le a szülést a repülőgép hátsó részében.

Az anyát és a csecsemőt egy mentőautó vette át a bukaresti repülőtéren. A somesanul.ro portál úgy tudja: egy 19 éves nőről van szó, akinek ez a második gyereke. A Wizz Air – közleménye szerint – “nagyon büszke” utaskísérőjére, aki szakszerűen és nagy odaadással kezelte a szokatlan helyzetet.

A társaság ugyanakkor arra kéri utasait, hogy ne titkolják el terhességüket és ne tegyék ki magukat ilyen kockázatoknak, 28 hétnél előrehaladottabb terhesség esetén a nők csak írásos orvosi engedéllyel, 34 hétnél előrehaladottabb terhesség esetén pedig egyáltalán nem repülhetnek.