Repülőnap és közös lapátozás – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 02. bencze.aron

 


6. Ördögkatlan Fesztivál
(Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya, Beremend – július 30. – augusztus 3.)

Van Villány környékén néhány település, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak. A helyszínek, Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya, a Szoborpark és a Vylyan Terasz csodálatos hátteret adnak a koncertek, színházi produkciók, vásárok, gyerekprogramok, irodalmi és kézműves bemutatók sorának, mi pedig egy hamisítatlan nyaralás és egy igazi kultúrfesztivál élményével gazdagodhatunk!

17. Sör-Fürdő Fesztivál
(Kiskunmajsa, Jonathermál Gyógy-és Élményfürdő – augusztus 2-4.)

A háromnapos eseményen minden generációnak kínálnak szórakozási lehetőséget a szervezők: népzenei előadók, könnyűzenei fellépők, élő koncertek, vetélkedők, tűzijáték, fürdő szépe választás szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A rendezvényen számtalan attrakció, rodeo bika, extrém hinta, népi játékok, kirakodóvásár is várja a vendégeket. A zöld pázsittal borított területen számos sportolási lehetőség kínálkozik, a kicsiknek pedig játszóházak, színes játszóterek állnak rendelkezésükre!

Kecskeméti Repülőnap
(Kecskeméti Repülőbázis – augusztus 3-4.)

Augusztus első hétvégéjén kerül megrendezésre a X. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, mely eddigi története során egyre több látogatót vonzott Kecskemétre. Igazi csodák történnek majd a levegőben, légi show-k és ejtőernyős bemutatók légi parádéja kápráztatja el a nagyérdeműt. Persze a földön is számos szórakoztató program várja a közönséget, a légi bemutatók mellett gasztronómiai, gyermek- és családi programok is színesítik a Kecskeméti Repülőnapot.

200 éves Rózsa Sándor
(Ópusztaszer, több helyszínen – augusztus 3- 4.)

Rózsa Sándor nevét Magyarországon mindenki ismeri, a népdalok és mondák mellett versek, regények, filmek dolgozták fel életének különböző epizódjait, nevezetesebb tetteit. A betyár születésének 200. évfordulójára kétnapos programsorozattal: kiállításokkal, hagyományőrző bemutatókkal, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, filmvetítéssel és közönségtalálkozóval emlékeznek Ópusztaszeren.

Malek Andrea – Az ördögfióka és a tündér
(Budapest, Bárka Amfiteátrum – augusztus 4. vasárnap, 16:00)

Hogyan lehet még izgisebbé tenni egy verset gyerekeknek, sőt tiniknek? Köré dallam, zene-s kész a recept! Malek Andrea és Korpás Éva, mint régi nagy Kaláka rajongók, elhatározták, hogy a világzene stílusában verseket adnak elő a mai magyar gyermekirodalomból. A koncerten megszólalnak Lackfi János, Varró Dániel, Kovács András Ferenc, Laár András, Eörsi István, és Ranschburg Jenő versei.

Kalandozz és lapátolj Gemencen!
(Pörböly, Ökoturisztikai Központ – augusztus 3- 4.)

Augusztus 3-4-én és 17-18-án titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel mindazok előtt, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. kenutúráin. Szakvezető segítségével járják be a kalandra vágyók a Gemenci erdőben megbújó dunai mellék- és holtágakat. A kirándulás során kis szerencsével közelről megfigyelhető lesz kócsag, feketególya, jégmadár vagy éppen rétisas, sőt könnyen elképzelhető, hogy szarvasok, vaddisznók is megjelennek egy-egy kedvelt itatónál.