Rossz bizonyítványa miatt ment világgá a tárnoki kisfiú – Megtalálták!

Szégyenében mehetett világgá Vidár Kálmán (13), aki után már negyedik napja próbálják szülei tűvé tenni Tárnokot és környékét - írja a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bizonyítvány
2013. június 17. bencze.aron

Szégyenében mehetett világgá Vidár Kálmán (13), aki után már negyedik napja próbálják szülei tűvé tenni Tárnokot és környékét – írja a Blikk.


– A napokban kiderült, hogy kapott pár rossz jegyet, és benne van a pakliban, hogy matekból megbukik. A kisfiú nagyon lelkiismeretes, és mivel örökbe fogadtuk, ezért folyton buzog benne a bizonyítási vágy. Elképzelhető, hogy emiatt nem akar a szemünk elé kerülni, holott mi nem haragszunk rá – nyilatkozta a bulvárlapnak Lajos, aki még a fővárost is felforgatta, hogy megtalálja gyermekét. Mint kiderült, az aggódó apuka az összes aluljárót felkereste, azonban sajnos nem járt sikerrel.

(…)

A kisfiú ismertetőjegye, hogy nagyon gyorsan beszél, sokszor annyira, hogy nehéz megérteni. Aki látta valahol Kálmánt, jelezze azt a legközelebbi rendőrnek. Bár a rendőrség pontos statisztikát nem vezet erről, de a szakemberek szerint bizonyítványosztás idején az átlagosnál több gyermek szökik el otthonról. Ők azonban szinte kivétel nélkül megkerülnek néhány nap, esetleg néhány hét leforgása alatt.

* * *

 A rendőrök épségben megtalálták azt a 13 éves fiút, aki még pénteken tűnt el Tárnokról – közölte a rendőrség hétfőn a honlapján. A megtalálás körülményeinek részleteit nem közölték. A fiút a hétvégén nagy erőkkel keresték, a gyerek péntek reggel a helyi általános iskolából távozva tűnt el. Kutyás speciális mentők, rendőrök, polgárőrök és civilek is átfésülték a környéket.