Rügyező fák, napsütés, finom borok, móka és kacagás – keződjön a hétvége

Minden nekünk kedvez a hétvégén ugyanis országszerte jó időt jósolnak a szakértők. Nincs is másra szükségünk csak néhány jó programra. Íme:

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
cseresznyefa
2015. április 10. Csontos Dóra

Minden nekünk kedvez a hétvégén ugyanis országszerte jó időt jósolnak a szakértők. Nincs is másra szükségünk csak néhány jó programra. Íme:


Macskakávézó, tombola és egy új házi kedvenc

Szeretnétek bővíteni a családot de kivételesen nem egy újabb gyerkőcre hanem egy négylábúra vágytok? Örökbefogadói nap lesz a Noé Állatotthonban, ahol rengeteg szomorú kis árva cic és kutya várja végre szerető gazdiját. Ugye elmentek? Ha más nem azért, hogy virtuális szülők legyetek, ezzel is támogatva egy általatok kiválaszott kiskedvenc ellátását.

Helyszín: Noé Állatotthon (Budapest, XVII Csordakút utca vége), április 12-én 10-15 óra között

Sakura ünnep avagy ismerd meg japán tradicióit

Az ELTE Füvészkertben idén is megrendezésre kerül a japán cseresznyefák virágzásához köthető Sakura ünnep. A programokban szerepel origamizás, manga, japán szamurájkard-bemutatók, kézműves foglalkozások, dobegyüttes és színházi előadás is. Érdemes tudni, hogy ilyenkor a japánok családostul kivonulnak egy parkban leheverednek egy pokrócra és az egész napot csacsogással és evés-ivással töltik. Kell ennél jobb program a hétvégére?

Helyszín: Füvészert (Budapest, 1083 Illés utca 25.) április 11-12 és 18-19.

300. évforduló Debrecenben

Április 10-én, pénteken 17 órakor, Debrecenben a Belvárosi Galériában Ars Sacra Debreceniensis címmel a katolikusok debreceni visszatérésének 300. évfordulója tiszteletére kiállítás nyílik. A latin cím utal a katolikus hagyományra, de tartalmilag nem felekezet-specifikus művekből áll a kiállítás, hanem debreceni és debreceni kötődésű művészek olyan alkotásaiból, melyek az emberi lét szakrális és transzcendens dimenzióira utalnak.

Helyszín: Debrecen, Belvárosi Galéria (Kossuth utca 1) A megnyitó április 10-én 17-kor lesz és a kiállítás május 11-ig tekinthető meg hétköznapokon 10 és 18 óra között

Női sorsok a filmvásznon

34 nemzet 52 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők a ma kezdődő 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A versenyfilmek közül többet is elkísérnek a rendezők így lehetőség nyílik arra, hogy a vetítés után megbeszéljétek kinek mi volt a véleménye a látott művel kapcsolatban.

Helyszín: A fesztiválnak az Uránia Nemzeti Filmszínház, az Örökmozgó, a Puskin és a Toldi mozi, valamint az A38 Hajó ad otthont. A programok április 10-től 19-ig tartanak.

Pohárral a kézben – pincetúra felnőtteknek

Szombaton irány piknikezni Etyekre! A kicsiket szigetországi zenés mesékkel és különböző gyermekprogramokkal várják a vásári forgatagban. A család közösen végig kóstolhatja a házilag készített ételeket, a felnőttek megízlelhetik a finomabbnál-finomabb borokat. Ha elfáradtatok akkor pedig irány a pincemozi!

Helyszín: Etyek, április 11

Jubileumi Versünnep Fesztivál

A Versünnepen lesz flashmob, slam poetry – Pion István és Laboda Róbert verspárbaja, több interaktív előadás és irodalmi körkép is. Neked melyik a kedvenc versed? Többek között erre is fényderül!  

Helyszín: Nemzeti Színház (Budapest, 1095 Bajor Gizi park 1) Az érdeklődőket április 11-én  délután egytől este tízig  várják.

Elfeledett mesterségek nyomában jártam…

A gyerkőcök biztos imádni fogják a Tapolcán tartandó kézműves kirakodóvásárt, ahol a megismerkedhetnek a már elfelejtettnek hitt mesterségekkel. Kicsiknek élmény a bemutató, a családnak a koncert a szülőknek pedig (csak annak, aki nem vezet!) a finom bor.

Helyszín: Tapolca, Malom tó, április 10-12