Sampon nélkül hat hónapig

Katherine Martinko újságíró fél éve úgy döntött, egy ideig nem samponnal mossa a haját, hanem szódabikarbónával és almaecettel. Eredetileg csak egy hónapot akart így végigcsinálni...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 26. Gyarmati Orsolya

Katherine Martinko újságíró fél éve úgy döntött, egy ideig nem samponnal mossa a haját, hanem szódabikarbónával és almaecettel. Eredetileg csak egy hónapot akart így végigcsinálni…


“Hat hónappal ezelőtt hagytam abba a samponhasználatot. Az egész egy rövid “kísérletnek” indult, amikor a szerkesztőm arra kért, egy cikk kedvéért tegyem meg, hogy egy időre lemondok a samponról, és helyette használjak természetes anyagokat. Boldogan igent mondtam, és ezzel kezdetét vette a Samponmentes Kísérlet nevű akció.

A hajamat szódabikarbónával és almaecettel mostam meg…és az eredmény megdöbbentett. Most, fél évvel később még mindig ezeket az anyagokat használom és eszem ágában sincs visszatérni a samponokhoz. A hajam ugyanis láthatóan egészségesebb lett ez idő alatt, sokkal lassabban zsírosodik, puhább, fényesebb és kevésbé kócolódik.

Mindennek azért is örülök, merr a Zéró Hulladék-mozgalom tagja vagyok, amibe a szódabikarbónás-ecetes hajmosás tökéletesen beleillik. Ja, és még egy fontos dolog: hajbalzsamra sincs szükség.

Ha bárki ki szeretné próbálni a módszert, íme a recept:

Tegyünk egy félliteres üvegbe két evőkanál szódabikarbónát. Vizezzük be a hajunkat. Öntsük tele az üveget vízzel és kevergessük, amíg a szóda fel nem oldódik. Öntsük a keveréket a hajunkra és jó alaposan dörzsöljük be. Öblítsük le, majd tegyünk két evőkanál almaecetet ugyanabba az üvegbe, öntsük fel vízzel és öblítsük le vele a hajunkat. Azonnal mossuk ki belőle az ecetet.

Forrás: treehugger