Sárkányok, huszárok, űrhajósok – programajánló a hosszú hétvégére

Számtalan kinti és benti program közül válogathattok a négynapos hétvégén. Olvassátok el, mit ajánlunk nektek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
címkék
2016. március 11. Gyarmati Orsolya

Számtalan kinti és benti program közül válogathattok a négynapos hétvégén. Olvassátok el, mit ajánlunk nektek!


Sárkányok mindig lesznek

(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum – március 7. – november 6.)

A sárkányok évezredek óta foglalkoztatják az emberek fantáziáját. Szerepelnek a különböző mitológiákban, legendákban, a legkorábbi képi és szöveges emlékekben is. A sárkány elleni küzdelem, a harc motívuma azzal szembesít, hogy az élet nehézségeit nem lehet kikerülni, a hősnek küzdenie kell azért, hogy létének magasabb szintjére jusson. A PIM minden korosztály számára élményszerű találkozást nyújt a sárkányok izgalmas világával. Eredeti műtárgyak mellett kipróbálható másolatok, kreatív játékok is gazdagítják a kiállítási teret.

Füredi tavaszi fesztivál

(Balatonfüred, több helyszínen – március 11-19.)

A balatonfüredi március 15-ei ünnep és az ahhoz kapcsolódó programsorozat célja a magyar kulturális szellemi örökség megóvása és a népművészet bemutatása. A minden korosztályt megszólító fesztivál műfaji sokszínűségével tartalmas időtöltést és a márciusi ifjakra történő méltó emlékezést ígér. A népi játékok, a Harlekin Bábszínház Piros malac című bábjátéka, a MárkusZinház: A Jánosvitéz című előadása, a Bütykölde és a Vaszary Alkotóműhely kézműves foglalkozásai és a Pörköltészet közös kikapcsolódást nyújtanak az egész családnak.

Bon-bon matiné

(Budapest, IBS Színpad – március 12., szombat, 10:00)

Magyarország legismertebb jazz-nagykövete 20-as, 30-as évek magyar könnyűzenei stílusában tálalt gyerekdalokat mutat be következő lemezén, és a BonBon Matiné színpadán is! Bényei Tamás és csapata ugyanazzal a profizmussal és kifinomult játékossággal nyúlt ehhez az alapanyaghoz is, mint az eddigi lemezek dalaihoz, így egy igazán színvonalas és egyedi produkciót hoztak össze, amit Lukácsházi Győző hozzáértő konferálásával és műsorvezetésével ebben az évadban a BonBon Matiné látogatói is élvezhetnek.

Atlantisz gyermekei

(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – március 12., szombat, 15:00, 13., vasárnap, 11:00, 15:00, 14., hétfő, 15:00, 15., kedd, 15:00, 18., péntek, 15:00)

Az Atlantisz gyermekei előadás igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében. A Magyarországon még soha nem látott különleges technikának köszönhetően igazi, egyedülálló vízi cirkuszi show-t mutatnak be. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.

Huszártábor

(Szentendre, Skanzen – március 12-15.)

Az idei első hosszú hétvégén a Skanzen a nemzeti ünnep örömére 48-as színtérré változik. Március 12. és 15. között egy igazi huszártáborba csöppennek a látogatók; a bátrak lóra pattanhatnak, kardot, csákót készíthetnek, de még huszárpróbának is alávethetik magukat.

Hangutazás és hangfürdő

(Budapest, MOM Kulturális Központ – március 13., vasárnap, 15:00)

A hangutazás és hangfürdő során tibeti, nepáli hangtálakkal és egzotikus keleti hangszerekkel zenél a gyerekeknek Bársony Bálint, Jäger Dávid, Mihály Puskás Brigitta és Sas András. Az általunk létrehozott rezgésben, energiatérben beindulnak a test és lélek természetes, öngyógyító mechanizmusai. Ezek segítenek harmonizálni az energiarendszert. Segítségükkel könnyen gyógyíthatók a lelki és testi sérülések, elengedhetővé válnak a félelmek, szorongások.

Rumini a könyvtárban

(Budapest, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – Bíró Mihály utcai Könyvtár – március 17., csütörtök, 10:00)

Berg Judit fog mesélni nektek 2016. március 17-én, csütörtökön, 10 órakor Ruminiról, Maszatról, a Tökmagokról és a többi népszerű mesefigurájáról a könyvtárban. Kérdezhettek is tőle, és ha elhozzátok kedvenc könyveteket, akkor dedikálni is fogja nektek!

Orchidea Kiállítás

Március 11-14. Vajdahunyadvár

Az orchideák tartási módjaival ismerkedhetsz és megtudhatod, hogyan gondozd őket, hogy folyamatosan virágozzanak.

Tavaszköszöntő az egri várban

Március 15., egri vár

Egy igazi vég­vári gesz­tus­sal: zász­ló­fel­vo­nás­sal és ágyú­lö­vés­sel köszöntik az egri várban a tavaszt, szak­mai prog­ra­mok­kal, kézmű­ves fog­lal­ko­zá­sok­kal indul a váridény.

Családi programok a budai várban

A nem­zeti ünnep alkal­má­ból több hely­szí­nen, vál­to­za­tos prog­ra­mok­kal vár­ják az érdeklődő­ket a budai vár­ban.

kiállításán a sárkányok izgalmas világával ismerkedhetsz meg az irodalmon keresztül.

Gateway to Space űrkiállítás

Március 15-ig a Millenárison

Az űrrepülés történetét feldolgozó kiállítás már csak március 15-ig látható a Millenárison, az ünnepnapok alatt meghosszabbított nyitva tartással. A Gateway to Space a világ legnagyobb utazó űrkiállítása, ami Verne Gyula fantazmagóriáitól a Mars expedícióig, az űrkutatás történetének minden fontosabb momentumát magába foglalja. Meghosszabbított ünnepi nyitva tartás: péntek (03.11.), szombat (03.12.), vasárnap (03.13.) és hétfő (03.14.) 8:00-00:30 – belépés a kiállítás területére 23 óráig! Kedd (03.15.) 22.30-ig – belépés a kiállítás területére 21 óráig!