Sírjon együtt babájával a happy end-en!

A kulturális élmény talán nem 100 százalékos, a lakás-játszótér-élelmiszerbolt Bermuda-háromszögben elveszett kismamáknak azonban így is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Kino mozi új szolgáltatása. Menjen Ön is mozizni kisbabájával, akár együtt is sírhatnak a happy end-en!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bababarát
2012. szeptember 26. szabo.daniel

A kulturális élmény talán nem 100 százalékos, a lakás-játszótér-élelmiszerbolt Bermuda-háromszögben elveszett kismamáknak azonban így is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Kino mozi új szolgáltatása. Menjen Ön is mozizni kisbabájával, akár együtt is sírhatnak a happy end-en!


Hazánkban egyedülálló szolgáltatást indított az egyik fővárosi mozi. Csütörtökönként kismamáknak vetítenek, akik magukkal hozhatják gyermeküket is, feltéve, ha 1 éven aluli.

Garancsi Ágnes mozivezető a Családháló.hu kérdésére elmondta, külföldi példa is inspirálta az ötletet,  másrészt mivel a mozi kávézójába amúgy is sok babás, kisgyerekes szülő jár a közelből, úgy gondolták, nekik és másoknak is vonzó lehet egy olyan szórakoztató program, amihez nem kell a gyerekfelügyetről gondoskodni.

Bababarát hangerő

Filmvetítés közben a gyermekek nyugodtan táplálkozhatnak, gőgicsélhetnek a teremben, anélkül, hogy ez bárki mást rosszul érintene a nézőtéren: bababarát hangerő, félhomály, babakocsi megőrző, pelenkázóasztal és bébiétel-melegítési lehetőség, illetve minden más segítséggel is megpróbálnak szolgálni.

Olyan filmeket választanak a programba, amiben nincs semmi erőszakos-hangos jelenet, ijesztő effektek, lövöldözés-verekedés kizárva: inkább romantikus, érzelmes, “ártatlan” filmeket válogatnak olykor drámai, de többségében vígjátéki jellemzőkkel.

Garancsi Ágnes nem vitatja, hogy a művészeti élmény valamelyest csorbát szenvedhet, ám a feliratos filmek nagyban segítik az érthetőséget, nem kell minden egyes szót hallani.

Meggyőződése, hogy biztosan nem rosszabb, mintha az ember otthon nézne tévét a családja körében – de emellett egy teljes értékű program azoknak a kismamáknak, akik már “elvesztek a lakás-játszótér-élelmiszerbolt Bermuda-háromszögében.”

Mit vetítenek?

A mozi új és régi filmeket egyaránt műsorra tűz: Titokzatos társulat, Együtt élhetnénk, Szilvás csirke, Retró szerelem, Jane Eyre…

Telt házzal – mondja a mozivezető – már biztosan tényleg kényelmetlen lenne a terem a közönségnek, a száz férőhelyes teremben egyszerre 30-40 fő az ideális, egyelőre ennél még nem jöttek többen.

A vetítéseket egyelőre hetente egyszer, csütörtökönként 11 órától tartják, ha lesz rá igény, akkor más napokon is meghirdetik majd.

A vetítéseket csak 1 év alatti gyermekkel lehet látogatni, és egy gyermekkel maximum két felnőtt érkezhet.

A babás vetítés minden csütörtökön 11 órakor kezdődik. Csak a felnőtteknek kell jegyet váltani, amely 800 forintba kerül. A konkrét filmekről a mindenkori moziműsorból lehet tájékozódni.

További infó: http://www.akino.hu/cimlap