Sokan élnek az Erzsébet-program pályázati lehetőségeivel

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014-ben az Erzsébet-program keretében 62 pályázatot hirdetett meg: nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, valamint gyerekek részére. A programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít az alapítvány.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 21. Szaurella

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2014-ben az Erzsébet-program keretében 62 pályázatot hirdetett meg: nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, valamint gyerekek részére. A programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít az alapítvány. Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője a program újdonságairól szóló szegedi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első évhez képest az immár harmadik évébe lépett program pályázatainak száma megkétszereződött.A gyerekek részére 58 féle Erzsébet-tábort, köztük több mint 20 új tábort hirdettek meg az idén, ezek között több új sporttábor van. „Újdonság a tavalyi speciális tenisztábor után a további öt sportág speciális tábora, amelyekre fogyatékossággal élő sportoló fiatalokat várunk” – mondta a szóvivő.

Mindezek mellett az idei évben szervezik először a népi mesterségek táborát, az író-olvasó tábort, kétféle művészeti tábort és a Napközi Erzsébet-tábort is, amelyeket a hat leghátrányosabb kistérségben szerveznek a nyár folyamán.

dr. Bohács Zsolt országgyűlési képviselő hangsúlyozta az Erzsébet-sporttáborok fontosságát, ahol a gyerekek eredményes sportolók vezetésével fejleszthetik tudásukat az adott sportágban. A képviselő elmondta, a kormány által támogatott program az elmúlt két évben több mint negyedmillió embernek, köztük 100 ezer gyermeknek teremtett pihenési lehetőséget. Csongrád megyében is ismert és elismert az Erzsébet-program; a tavalyi évben több mint 4000 fő üdülhetett, és közel 2000 gyerek táborozott vagy kirándult a program jóvoltából.

dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium között létrejött megállapodás alapján mostantól a kormányablakok is segítséget nyújtanak az Erzsébet-program pályázataira történő jelentkezésben.