Sötétben kell élnie a súlyosan beteg kisfiúnak

Még otthonában is naptejet kell kenni arra kétéves brit gyerekre, akinek annyira érzékeny a bőre, hogy a fény megölheti. A kisfiú csak sötétben mehet ki az utcára - írja a Borsonline.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2013. augusztus 22. bencze.aron

Még otthonában is naptejet kell kenni arra kétéves brit gyerekre, akinek annyira érzékeny a bőre, hogy a fény megölheti. A kisfiú csak sötétben mehet ki az utcára – írja a Borsonline.


Rettenetes fájdalomban él a kétéves Leinghton Brownrigg. A gyerek súlyos immunrendszeri betegséggel született, melynek egyik szövődménye, hogy allergiás a napfényre – írja a The Sun. A fiú szervezetében annyira heves reakciót vált ki a fény, hogy percek alatt meghalhat, ezért életét sötétségben kell leélnie.

A Bors cikkében a The Sunra hivatkozva úgy fogalmaz, Brownrigg bőre folyamatosan száraz és repedezett, amin enyhíteni tudnak csupán a gyógyszerek, gyógyítatni azonban nem tudják. Otthonában a függönyök mindig be vannak húzva és még a lakásban is minden nap anyjának 50-es faktorú naptejjel kell bekennie.

– Csak hajnalban és éjszaka tudunk kimenni vele az utcára. Minden nap megszakad a szívem, ahogy látom, mennyire szeretne ő is kint játszani mint a többi gyerek. Remélem, hogy egy nap az orvosok képesek lesznek meggyógyítani – nyilatkozta a kisfiú édesanyja a riportereknek.