Stabil a csővezetékben talált kínai csecsemő állapota

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg kedden a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Valószínűleg az anya is megvan - jelentette a kínai média szerdán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
cső
2013. május 29. szabo.daniel

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg kedden a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Valószínűleg az anya is megvan – jelentette a kínai média szerdán.


A fiú csecsemő tartózkodási helyét körültekintő akcióval közelítették meg a tűzoltók, majd kivágták a negyedik emeleti vezetékrészt. Később orvosok segítségével – immár a kórházban – fogókkal és fűrésszel csaknem egy órán át fejtették le róla a csőmaradványokat.

Arcán, végtagjain karcolások, testén véraláfutások találhatók, súlya 2-3 kilogramm közötti. Az újszülött kisfiú körülbelül két órát tölthetett a cső egyik kanyarulatában. Sírásával hívta fel magára a figyelmet, és egy lakó értesítette a hatóságokat.

A történtekre az internetes közösség igen indulatosan reagált, több százezer bejegyzés született. Voltak, akik a mentők munkáját méltatták, akadtak,  akik a baba segítségére siettek, pelenkát, ruhát, tejport vittek neki. Mások már jelezték, hogy szívesen örökbe fogadnák.

A legfrissebb jelentések szerint a 22 éves anya titokban figyelte, amint gyereke megmentésén dolgoznak. A nő lakásában gyerekjátékokat találtak. Állítólag ő lehetett az is, aki riasztotta mentőket.

Az inkubátor száma alapján 59-es babának elnevezett kisfiú ügyében szándékos emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. Az illetékes kórház orvosa közölte, hogy a csecsemőt akkor sem adják örökbe, ha szülei nem tartanak rá igényt, hanem átadják a szakintézménynek.