Száz év képekben: így változott a királyi esküvői viselet

Az elmúlt egy évszázadban volt néhány felejthetetlen fejedelmi menyasszony, akik igazi stílusikonná váltak az emberek szemében. Vessünk egy pillantást a legemlékezetesebb királyi esküvői ruhákra az elmúlt 100 évből.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. július 07. Csontos Dóra

Az elmúlt egy évszázadban volt néhány felejthetetlen fejedelmi menyasszony, akik igazi stílusikonná váltak az emberek szemében.

hirdetés

“>Vessünk egy pillantást a legemlékezetesebb királyi esküvői ruhákra az elmúlt 100 évből.


A gyűjteményt Lady Elizabeth Bowes-Lyon 1923. április 23-án viselt menyasszonyi ruhája indítja, mikor is feleségül ment VI. György királyhoz. A nászt a Westminster Apátságban tartották, a ruhát pedig Madam Handley készítette. A tüllruhát ezüstszálakkal és gyöngyökkel díszítették.

II. Erzsébet 1947. novemberében viselt esküvői ruhájáról is érdemes megemlékezünk, azt ugyanis több mint tízezer gyöngy díszítette. Az elefántcsontszínű szaténruhát Norman Hartnell tervezte. A ruhaköltemény tökéletes választás volt Fülöp herceggel való házasságkötéséhez.

Természetesen Lady Diana esküvői ruháját sem hagyhatjuk szó nélkül: a nyolcméteres uszállyal rendelkező elefántcsontszínű, selyemtaftból készült ruhát David és Elizabeth Emanuel tervezte. Diana ruháját carrickmarcos csipke, flitterek és tízezer gyöngy is díszítette.

Diana hercegnő végakaratának megfelelően, Vilmos és Harry herceg örökölte anyjuk csodaszép esküvői ruháját. Az idősebbik gyermek házasságkötésekor többen arra tippeltek, hogy Diana ruháját viseli majd a nagy napon az ara. Végül Kate Middleton egy igazán gyönyörű és modern ruhában mondta a ki boldogító igent.

2011-ben az egész világ ámulatba esett, mikor Kate megjelent a Westminster Apátságnál álomszép Alexander McQueen tervezte ruhájában. A korszerű, de a klasszikus királyi esküvőknek megfelelő ruha, a híres színésznő, Grace Kelly ruháját idézte. Katalin hercegné ruhája alul selyem volt, felül pedig csipke. A mindig divatos Kate most sem hazudtolta meg magát, újra divatba hozta a hosszú ujjú esküvői ruhákat. A hercegné a nagy napon tiarát viselt, haját leengedte, arcát pedig több mint kétméteres a fátyollal takarta. 

Vajon mit visel a következő ara a nagy napon?