Százezredik nézőjére vár a most öt éves Csukás Színház

Ha Csukás, akkor Süsü, ha Süsü, akkor Balatonszárszó – és ha Szárszó, akkor Sárkányfesztivál, az idén már hatodszor, tíz napon át.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csukás színház
2016. július 30. Gyarmati Orsolya

Ha Csukás, akkor Süsü, ha Süsü, akkor Balatonszárszó – és ha Szárszó, akkor Sárkányfesztivál, az idén már hatodszor, tíz napon át.


„Süsü örök, ebből kiindulva határoztuk el, hogy fesztivált csinálunk belőle” – emlékezett a kezdetekre Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester. „Kezdetben óvatosak voltunk, de a titkon reméltnél is nagyobb siker arra ösztönzött bennünket, hogy a hosszú hétvégéből tíznapos rendezvényt varázsoljunk. Ma már számos gyermekes család úgy időzíti szárszói nyaralását, hogy az a Sárkányfesztivál idejére essen.”

A Sárkányfesztivál emblematikus rendezvénye lett Balatonszárszónak, de már olyan programjuk is van, ami viszont Gombóc Artúrra épít, amikor minden a csokoládé körül forog. Dorogi polgármester egyébként már a Sárkányfesztivál továbbfejlesztésén gondolkodik. Franciaországban van például hasonló nevű nemzetközi fesztivál, de ott a sárkányeregetők és készítőik jönnek össze. A szárszóinak is van ilyen alprogramja, mégpedig a központi strandon, mely ugyan fizetős lett a nyár elején, de ettől még semmit sem veszített a népszerűségéből, látogatottságából. De a településvezető szerint azt is ki lehetne használni, hogy jó néhány településnek van a címerében sárkány.